Logga in   |  Bli kund
C WorldWide Asset Management Global Equities
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Globalfonder 1205,82 SEK 16,49 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 16,49%
  i år
 • 1,22%
  1 vecka
 • 3,99%
  1 mån
 • 11,69%
  3 mån
 • 3,10 %
  6 mån
 • 11,80%
  1 år
 • 44,87%
  3 år
 • 100,00%
  5 år
 • 208,60 %
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • C WorldWide Global Equities 1A steg 6,6 procent i januari, Facebook bidragsgivare efter stark rapport  

  C WorldWide Global Equities 1A steg 6,6 procent i januari, Facebook bidragsgivare efter stark rapport

  C WorldWide Global Equities steg 6,6 procent i januari, medan jämförelseindexet ökade 10,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  De största positiva bidragsgivarna var Facebook, som överträffade förväntningarna med sin kvartalsrapport, Amazon, starka siffror, och AIA Group, en aktie som fortsatte positiv trend från slutet av 2018.

  På minussidan märktes HDFC, Unilever och Keyence.

  "HDFC backade något efter en stabil decembermånad. Det indiska bolåneinstitutet kom dock med en bra rapport med något lägre lånetillväxt än väntat men å andra sidan starka nettoräntemarginaler", kommenterar fondens förvaltningsteam.

  Unilever föll i likhet med defensiva aktier generellt, i kombination med en kvartalsrapport som var något sämre än väntat

  Inga förändringar gjordes under månaden.

  De största innehaven per utgången av månaden var Visa, HDFC och AIA Group med portföljvikterna 8,4, 7,4 respektive 5,0 procent.

  Finans stod för 20 procent av allokeringen, följt av konsumentvaror med 14 procent.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • C WorldWide Global Equities 1A tyngdes av Visa-innehavet i december  

  C WorldWide Global Equities 1A tyngdes av Visa-innehavet i december

  C WorldWide Global Equities sjönk 7,1 procent i december, vilket medför att fonden tappat 2,2 procent under 2018. Detta i likhet med dess jämförelseindex. Det framgår av en månadsrapport.

  Största positiva bidragsgivare var AIA, marknadsledande inom liv- och hälsoförsäkring i Asien, en marknad med stark strukturell tillväxt, och Sun Hung Kai, som stod stabilt under en annars volatil månad och fick medvind av en del kortsiktiga trender i Hong Kongs fastighetssektor.

  Största negativa bidragsgivare var Visa (inga särskilda nyheter, försämrat sentiment generellt i USA) och Amazon (föll på osäkerhet om nya regulatoriska krav).

  Inga förändringar gjordes under månaden.

  De största innehaven per utgången av månaden var Visa, HDFC och AIA Group med portföljvikterna 8,9, 8,4 respektive 5,0 procent.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • HDFC och Keyence positiva bidragsgivare för C WorldWide Global Equities i november  

  HDFC och Keyence positiva bidragsgivare för C WorldWide Global Equities i november

  En av de största bidragsgivarna för C WorldWide Global Equities i november var HDFC som steg på ett fallande oljepris vilket gynnar den indiska ekonomin. Det framgår av en månadsrapport.

  Även Keyence var en positiv bidragsgivare som redovisade en försäljningstillväxt som beskrivs som imponerande. Bolaget höjde även utdelningen, berättar förvaltarteamet.

  På minussidan återfinns bland annat British American Tobacco (BAT), som påverkades av strängare regleringar i USA och ökad konkurrens inom e-cigaretter. Även Facebook tyngde som präglades av kontroverser runt användandet av lobbyister och flera avhopp i högsta ledningen.

  C WorldWide Global Equities ökade 1,5 procent i november, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 5,3 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period ökat 8,3 procent.

  De största innehaven per utgången av månaden var Visa, HDFC och Amazon med portföljvikterna 9,0, 8,0 respektive 4,7 procent.  Taggar:
  #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Vårt mål är att skapa en långsiktig tillväxt i ditt investerade kapital genom att investera i aktier i ett begränsat antal attraktiva bolag över hela världen, inklusive tillväxtmarknader. Vi fattar våra investeringsbeslut efter grundlig analys av bolagens intäkter, vinster, vinstmarginaler med mera. Denna analys kombineras med en utvärdering av finansmarknaderna utifrån globala trender vi identifierat. Det skapar förutsättningar för oss att sätta samman en koncentrerad portfölj bestående av 25-35 bolag vilka vi har detaljkunskap om och som enligt vår mening utgör de mest lovande investeringsmöjligheterna på lång sikt.

Fondens startår: 1995-12-15 Fondens Bolag: C WorldWide Asset Management FondStorlek: 1384,30 milj USD