Logga in   |  Bli kund
C WorldWide Asset Management Global Equities
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Globalfonder 1081,25 SEK 2,53 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 2,53%
  i år
 • -2,52%
  1 vecka
 • 0,04%
  1 mån
 • -7,55%
  3 mån
 • -4,52 %
  6 mån
 • 2,68%
  1 år
 • 19,56%
  3 år
 • 80,38%
  5 år
 • 153,26 %
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • C WorldWide Global Equities 1A backade med 2,7 procent i september, HDFC största negativa bidrag  

  C WorldWide Global Equities 1A backade med 2,7 procent i september, HDFC största negativa bidrag

  C WorldWide Global Equities 1A backade med 2,7 procent, vilket var sämre än index som tappade 2,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden stigit med 9,7 procent medan index avkastat 12,8 procent.

  Största negativa bidragsgivare var det indiska bolåneinstitutet HDFC, som föll tillsammans med hela indiska bank- och finanssektorn efter att en konkurrent begärts i konkurs. Wells Fargo föll på oro över kommande besparingsprogram och Facebook i spåren av en hackningsincident.

  Största positiva bidragsgivare var Royal Dutch Shell som gynnades av ett stigande oljepris, Sony, som fortsätter växa starkt inom spel, och Visa som nådde en förlikning i en tvist och fortsätter att visa starka fundamenta.

  Inga förändringar gjordes under månaden.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • C WorldWide Global Equities steg med 3,8 procent i augusti, köpte Procter & Gamble och sålde Philip Morris  

  C WorldWide Global Equities steg med 3,8 procent i augusti, köpte Procter & Gamble och sålde Philip Morris

  C WorldWide Global Equities 1A steg med 3,8 procent under augusti, vilket innebär att fonden sedan årsskiftet ökat med 12,7 procent. Fondens jämförelseindex steg med 4,8 procent under månaden och har därmed stigit 15,4 procent på året.

  Största negativa bidragsgivare var British American Tobacco, HDFC och Bayer. Största positiva bidragsgivare var Visa, Amazon och Sony.

  Fonden tog en ny position i Procter & Gamble, som fondteamet menar rör sig i rätt riktning efter ett antal initiativ för accelerera tillväxten. Samtidigt avyttrades Philip Morris då man blivit något mindre positiva till e-cigarettmarknaden och konkurrenssituationen på densamma. Fonden utökade också innehavet i Bayer, som gått svagt en tid på rättstvister i USA, som förvaltarna dock tror bolaget kommer att vinna.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • C WorldWide Global Equities tappade 0,4 procent i juli, tyngdes av Facebook, köpte ExxonMobil  

  C WorldWide Global Equities tappade 0,4 procent i juli, tyngdes av Facebook, köpte ExxonMobil

  C WorldWide Global Equities 1A tappade 0,4 procent under juli, vilket innebär att fonden sedan årsskiftet ökat med 8,6 procent. Fondens jämförelseindex steg med motsvarande 1,2 procent under månaden och har därmed stigit 10,1 procent på året.

  Största negativa bidragsgivare var Facebook efter en svag kvartalsrapport och negativ guidning, innehavet i Keyence sjönk på oro för handelskrig medan innehavet i Royal Dutch Shell backade efter att ha presenterat sin kvartalsrapport. Största positiva bidragsgivare var HDFC, Thermo Fisher och BAT, samtliga på starka kvartalssiffror.

  Fonden investerade i ExxonMobil, som förvatlarteamet menar har en gynnsam position i den pågående energiomställningen där efterfrågan på olja kommer att kvarstå en tid samtidigt som flytande naturgas utgör ett attraktivt alternativ.

  Fonden sålde samtidigt Bridgestone, som man menar upplever en utmanande miljö precis som andra däcktillverkare, med högre materialkostnader och vikande försäljning, och där de kortsiktiga utsikterna har börjat se osäkra ut.  Taggar:
  #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Vårt mål är att skapa en långsiktig tillväxt i ditt investerade kapital genom att investera i aktier i ett begränsat antal attraktiva bolag över hela världen, inklusive tillväxtmarknader. Vi fattar våra investeringsbeslut efter grundlig analys av bolagens intäkter, vinster, vinstmarginaler med mera. Denna analys kombineras med en utvärdering av finansmarknaderna utifrån globala trender vi identifierat. Det skapar förutsättningar för oss att sätta samman en koncentrerad portfölj bestående av 25-35 bolag vilka vi har detaljkunskap om och som enligt vår mening utgör de mest lovande investeringsmöjligheterna på lång sikt.

Fondens startår: 1995-12-15 Fondens Bolag: C WorldWide Asset Management FondStorlek: 1700,00 milj USD