Logga in   |  Bli kund
SPP Fonder Aktiefond USA
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Nordamerikafonder 222,12 SEK 3,72 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 3,72%
  i år
 • 1,26%
  1 vecka
 • -2,70%
  1 mån
 • -5,20%
  3 mån
 • -6,12 %
  6 mån
 • 5,35%
  1 år
 • 50,90%
  3 år
 • 106,48%
  5 år
 • 282,63 %
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • SPP Aktiefond USA steg 0,3 procent - Apple fortsatt största innehavet  

  SPP Aktiefond USA steg 0,3 procent - Apple fortsatt största innehavet

  SPP Aktiefond USA steg med 0,3 procent i november, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 15 procent. Fondens jämförelseindex backade under november med 0,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  "Om Fed saktar ned normaliseringen av sin penningpolitik skulle det, allt annat lika, gynna aktiemarknaderna. En sådan åtgärd kommer dock i så fall att baseras på en svagare tillväxt - vilket ju är negativt. Ur det perspektivet ger kanske vapenvilan i handelskriget en mer positiv indikation som visar att det återigen finns en dialog och möjlighet att nå ett avtal", skriver förvaltaren Andreas Poole i en kommentar.

  De största innehaven per utgången av månaden var Apple, Microsoft och Amazon med portföljvikterna 3,6, 3,4 respektive 2,9 procent.

  Teknik stod för 22 procent av allokeringen vid månadsskiftet, följt av finans med 16,4 procent.  Taggar:

 • SPP Fonder har ökat exponeringen mot svenska aktier - dock fortsatt normalvikt  

  SPP Fonder har ökat exponeringen mot svenska aktier - dock fortsatt normalvikt

  SPP Fonder har ökat sin exponering mot svenska aktier under november. Vikten är dock fortsatt normal, enligt en uppdatering från fondjätten.

  Globala aktier har en fortsatt övervikt medan tillväxtmarknader har en normalvikt.

  Inom räntor är SPP Fonder fortsatt underviktade svenska och globala obligationer. Krediter har en normalvikt.


  Referenser:
  Källa 1  


  Taggar:
  #aktier   #analytics   #mutualfunds  

 • SPP Fonder väljer att övervikta globala aktier  

  SPP Fonder väljer att övervikta globala aktier

  SPP Fonder väljer att övervikta globala aktier, då man bedömer att trots att marknaden befinner sig i sencyklisk fas är det för tidigt att bli negativ av makroskäl. Det framgår av en marknadsrapport.

  Globala aktier föll med hela 8 procent i oktober, den kraftigaste nedgången i år och sedan 2015. Stigande räntor, svagt makromomentum samt oro kring att USA nått sin tillväxttopp låg bakom korrektionen.

  Fondbolaget valde att köpa aktier under korrektionen och nu är man överviktade det tillgångsslaget.

  Svenska aktier föll med hela 7 procent i oktober mot bakgrund av högre globala räntor och en svagare makrobild. SPP Fonder har köpt aktier under korrektionen men är fortsatt normalviktade.

  I övrigt görs inga förändringar. Fondbolaget är fortsatt normalviktade tillväxtmarknadsaktier samt är underviktade svenska såväl som globala obligationer. Företagsobligationer har man fortsatt normalvikt mot.

  Inför framtiden bedömer man att mellanårsvalet som nyligen ägt rum kan påverka Trumps ekonomiska politik medan det kommande G20-mötet kan bli en indikator för nästa steg i handelskriget.  Taggar: • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fondens målsättning är att följa den amerikanska aktiemarknaden. SPP Aktiefond USA är en indexnära aktiefond som i sina placeringar söker att efterlikna utvecklingen på den amerikanska marknaden. Fonden placerar normalt i cirka 450–550 bolag fördelade på många olika branscher och följer vår standard för hållbara investeringar. Det innebär bland annat att vi avstår från att investera i bolag som bryter mot internationella lagar och regler samt bryter mot mänskliga rättigheter, arbetsrätt, korruption, allvarlig klimat- och miljöskada och bolag med låg hållbarhetsrating. Fonden avstår även från att investera i bolag där mer än fem procent av omsättningen kommer från: vapen, tobak, alkohol, spel och pornografi.

Fondens startår: 1999-10-04 Fondens Bolag: SPP Fonder FondStorlek: 18352,33 milj SEK