Logga in   |  Bli kund
Franklin Templeton U.S. Opportunities Fund (acc)
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Nordamerikafonder 16,00 USD 16,54 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 16,54%
  i år
 • -2,46%
  1 vecka
 • -4,33%
  1 mån
 • -8,92%
  3 mån
 • -0,15 %
  6 mån
 • 14,14%
  1 år
 • 36,65%
  3 år
 • 108,22%
  5 år
 • 344,44 %
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Franklin Templeton förvärvar förvaltare inom alternativa krediter  

  Franklin Templeton förvärvar förvaltare inom alternativa krediter

  Franklin Templeton har förvärvat Benefit Street Partners, som är verksamma inom alternativa krediter, med ett förvaltat kapital om 26 miljarder dollar. Det framgår av ett pressmeddelande. Förvärvet gjordes per den 30 september 2018.

  Förvärvet ska stärka Franklin Templetons erbjudande inom alternativa investeringar och utöka fondbolagets kapacitet inom räntor genom att inkludera en palett av alternativa kreditstrategier, framgår det av pressmeddelandet.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Franklin US Opportunities steg 5,9 procent i tredje kvartalet, e-handeln i sina tidiga dagar  

  Franklin US Opportunities steg 5,9 procent i tredje kvartalet, e-handeln i sina tidiga dagar

  Franklin US Opportunities A (acc) USD steg 5,9 procent i det tredje kvartalet, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 18,3 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period ökat 17 procent. Det framgår av en kvartalsrapport för fonden.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att den amerikanska aktiemarknaden steg något under det tredje kvartalet, vilket separerade denna marknad från utvecklingen i resten av världen. Uppgången hänförs till robusta företagsvinster samt goda makrosiffror.

  Positiva bidragsgivare under det tredje kvartalet var bland annat Amazon, Zendesk och West Pharmaceutical. På minussidan återfanns Nevro, Heron Therapeutics och SBA Communications.

  Medicinteknikföretaget Nevro tyngde mot bakgrund av problem med försäljningsorganisationen samt patenttvister. Förvaltarteamet är fortsatt positiva till bolagets långsiktiga tillväxtpotential.

  Amazon bidrog istället positivt. Från förvaltarhåll bedömer man att e-handel är i sina tidiga dagar samtidigt som Amazon fortsätter att addera nya segment och länder.

  I ett marknadsutblick skriver teamet bakom fonden att man har fortsatt höga tillväxtförväntningar runt teman som avancerade läkemedelsbehandlingar och teknisk innovation. De pekar bland annat ut betydande innovationer inom områdena genterapi och immunonkologi.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Franklin US Opportunities ökade med 6,1 procent i det andra kvartalet, har en hälsosam bild av amerikansk ekonomi  

  Franklin US Opportunities ökade med 6,1 procent i det andra kvartalet, har en hälsosam bild av amerikansk ekonomi

  Franklin US Opportunities Fund ökade med 6,2 procent i det andra kvartalet, vilket medför att avkastningen sedan årsskiftet uppgick till 11,7 procent. Fondens jämförelseindex Russell 3000 Growth Index steg under samma perioder med 5,9 respektive 7,4 procent, vilket är klart sämre. Det framgår av en kvartalsrapport för fonden.

  Fondförvaltarna Grant Bowers och Sara Araghi skriver i en marknadskommentar att efter det första kvartalet som var svagt, hittade i USA:s marknad momentum med stöd av robusta intäkter under det andra kvartalet.

  Innehavet som bidrag mest till kvartalets avkastning var e-handelsjätten Amazon. Amazons molntjänstsverksamhet fortsätter accelerera vilken förvaltarna ser som i framkant inom vissa nischer av sektorn.

  "I och med att e-handel fortfarande är i ett tidigt stadie underskattar vi inte den potentiella tillväxten hos Amazon, som fortsätter bredda sin verksamhet och expandera till nya länder", skriver fondteamet.

  Ett annat innehav som bidrog mycket var Abiomeds. Användandet av Abiomeds Impella, världens minsta hjärtpump och bolagets flaggskeppsprodukt, är på väg att bli praxis för att behandla hjärtstillestånd. Impella har redan integrerats i Tyskland och Japan, samtidigt som förvaltarna ser tillväxtmöjligheter om USA:s National Cardiogenic Shock Initiative standardiserar produkten.

  I den negativa vågskålen hittar vi bland annat SBA Communications, SBAC, som är en mastoperatör. Det låg en våt filt över branschens bolag under kvartalet efter att det blev känt att två telekombolag potentiellt skulle slås ihop. Marknaden tolkade det som att efterfrågan på leasing av master då potentiellt skulle sjunka. Bortsett från svagheten hos aktien nyligen så ser förvaltarna SBAC som en långsiktigt attraktiv investering med tanke på branschen inträdesbarriärer.

  Även om handelsspänningar, politisk osäkerhet, stigande räntor och inflation kan leda till volatilitet på marknaderna så ser förvaltarna en fundamental hälsosam bild av amerikansk ekonomi.  Taggar:
  #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

The Fund invests mainly in: equity securities issued by companies of any size located in, or doing significant business in, the U.S

Fondens startår: 2000-04-03 Fondens Bolag: Franklin Templeton FondStorlek: 4447,89 milj USD