Logga in   |  Bli kund
Pareto Asset Management AS Lux Pareto Global Corporate Bond
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Räntefonder 103,34 SEK 0,77 % ej betygsatt Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 0,77%
  i år
 • 0,47%
  1 vecka
 • 0,20%
  1 mån
 • -2,87%
  3 mån
 • -2,26 %
  6 mån
 • -4,42%
  1 år
 • 6,02%
  3 år
 • -
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Pareto Global Corporate Bond har minskat exponeringen mot bland annat Iceland Air i december  

  Pareto Global Corporate Bond har minskat exponeringen mot bland annat Iceland Air i december

  Pareto Global Corporate Bond har under december minskat positionerna i framförallt Iceland Air, United rentals, MDC Partners och Perstorp. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att Federal Reserve höjde styrräntan för den 9:e gången sedan 2015. Även Riksbanken har under månaden höjt reporäntan i Sverige till minus 0,25 procent, en nyhet som man ställer sig positiva till.

  "Bolagen kommer nu behöva minska aktieutdelningar och återköp och jobba mer defensivt. Vi tror att fokuset kommer vara till större del på balansräkningen. Detta ser vi som positivt för krediter framöver", kommenterar fondens förvaltningsteam.

  Räntefonden Pareto Global Corporate Bond sjönk med 1,1 procent i december, vilket medför att fonden backat 5 procent under 2018.

  När förvaltarteamet går igenom de olika bolagen i fonden så bedömer man att de flesta bolag och institutioner i fonden är starka och har förmågan att justera sin kostnadsstruktur om så skulle behövas.

  De största emittenterna vid utgången av månaden var Bergvik, Eurofins Scientific och Liberty Global med portföljvikterna 4,9, 3,8 respektive 3,2 procent.  Taggar:
  #fixedincome   #macro   #mutualfunds  

 • Pareto Global Corporate Bond-förvaltarna tror på mer fokus på balansräkningar framöver  

  Pareto Global Corporate Bond-förvaltarna tror på mer fokus på balansräkningar framöver

  Räntefonden Pareto Global Corporate Bonds förvaltare bedömer att det kommer att bli mer fokus på balansräkningarna i marknaden framöver. Det skriver förvaltarduon Stefan Ericson och Mathias Lundmark i en månadskommentar.

  November månad präglades av ökad oro för global handel, brexit-förhandlingar och oljeprisfall.

  Enligt förvaltarna har kreditmarknaden reagerat lite mer pessimistiskt än aktiemarknaden, relativt sett. De kvartalsrapporter som inkom sämre än väntat resulterade i större fall på obligationssidan än vad som varit normalt de senaste två åren, uppger förvaltarna.

  Pareto-förvaltarna uppger också att fler aktörer i marknaden nu drar ned sina prognoser vad gäller amerikanska räntehöjningar. Federal Reserve har nu höjt räntan åtta gånger sedan 2015.

  "Bolagen kommer nu behöva minska aktieutdelningar, återköp och jobba mer defensivt. Vi tror att fokuset kommer vara till större del på balansräkningen. Detta ser vi som positivt för krediter", uppger duon.

  Under november har Pareto Global Corporate Bond medverkat i en ny emission och det var säkerhetsbolaget Verisure. Fonden har även gjort en "switch" i Crown som innebär en förlängning av skulden med ett år och en liten ökning i kupong och förväntad avkastning. Crown är en underleverantör till mat-, dryck- och konsumentindustrin och levererar olika förpackningslösningar.

  "Vi är fortsatt defensiva i fondens exponering där vi söker mindre cykliska bolag. Dessa har också drabbats av marknadens svaga utveckling, och vi tycker de relativt sett är än mer attraktiva nu när ekonomin globalt planar ut", uppger förvaltarna.

  Pareto Global Corporate Bond backade med 1,8 procent under november och hittills i år är avkastningen minus 3,9 procent.  Taggar:
  #fixedincome   #mutualfunds  

 • Pareto Global Corporate Bond sjönk 1,1 procent i oktober, fortsatt starka fundamentala indikatorer  

  Pareto Global Corporate Bond sjönk 1,1 procent i oktober, fortsatt starka fundamentala indikatorer

  Räntefonden Pareto Global Corporate Bond sjönk med 1,1 procent i oktober, vilket medför att fonden tappat 2,2 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att den försiktigt positiva trenden från september månad bröts under sista delen av oktober.

  Ekonomin som helhet i USA och Europa går bra bedömer man från förvaltarhåll, och fundamentala indikatorer gällande bolag och deras krediter är fortsatt starka. Konkursprognoser för i år och även nästa är sjunkande.

  Däremot är antalet emissioner av high yield globalt och särskilt i USA är ner, vilket anses tyda på att vi befinner oss i en försiktig marknad där investerare kräver mer betalt för att låna ut pengar.

  Fonden sjönk under månaden och bibehåller fortsatt en väldigt defensiv positionering. Under månaden har man varit med i ett par nyemissioner som United Rentals, Småkraft och Anixter.

  De största emittenterna per utgången av månaden var Bergvik Skog, Perstorp och Eurofins Scientific med portföljvikterna 4,5, 3,6 respektive 3,6 procent.  Taggar:
  #fixedincome   #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Delfondens målsättning är att uppnå högsta möjliga avkastning i förhållande til den risk delfonden tar. Delfonden investerar i ränte- och räntebäranda värdepapper utgivna av företag, myndigheter, regeringar och kommuner. De värdepapper omfatter främst företagsobligationer, men även förlagslån och säkerställande obligationer. Investeringarna förväntas ge delfonden en högre risk och avkastning än traditionella räntebärande värdepapper. Delfonden har ett globalt investeringsmandat, men kommer at investera främst i utvecklade marknader. Den genomsnittliga löptiden (duration) ska ligga mellan 0 och 7 år. Delfonden kan använda derivat för att uppnå placeringsmål eller reducera risker. Delfonden kommer inte replikera indexet, och kan fritt välja de värdepapper som den kommer att investera. Andelsklassens valuta är SEK. Köp och forsäljning av fondandelar kan ske varje dag, vilket är bankdagar i Luxemburg, Norge och Sverige, med undantag för 24.12. Dessa andelar är återinvesterande andelar. Inkomster och kapitalvinster återinvesteras i fonden.

Fondens startår: 2015-03-24 Fondens Bolag: Pareto Asset Management AS Lux FondStorlek: 4282,00 milj SEK