Logga in   |  Bli kund
Pareto Asset Management AS Lux Pareto Global Corporate Bond
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Räntefonder 105,03 SEK -2,72 % ej betygsatt Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • -2,72%
  i år
 • -0,77%
  1 vecka
 • -1,32%
  1 mån
 • -1,27%
  3 mån
 • -1,30 %
  6 mån
 • -2,89%
  1 år
 • 4,80%
  3 år
 • -
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Pareto Global Corporate Bond sjönk 1,1 procent i oktober, fortsatt starka fundamentala indikatorer  

  Pareto Global Corporate Bond sjönk 1,1 procent i oktober, fortsatt starka fundamentala indikatorer

  Räntefonden Pareto Global Corporate Bond sjönk med 1,1 procent i oktober, vilket medför att fonden tappat 2,2 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att den försiktigt positiva trenden från september månad bröts under sista delen av oktober.

  Ekonomin som helhet i USA och Europa går bra bedömer man från förvaltarhåll, och fundamentala indikatorer gällande bolag och deras krediter är fortsatt starka. Konkursprognoser för i år och även nästa är sjunkande.

  Däremot är antalet emissioner av high yield globalt och särskilt i USA är ner, vilket anses tyda på att vi befinner oss i en försiktig marknad där investerare kräver mer betalt för att låna ut pengar.

  Fonden sjönk under månaden och bibehåller fortsatt en väldigt defensiv positionering. Under månaden har man varit med i ett par nyemissioner som United Rentals, Småkraft och Anixter.

  De största emittenterna per utgången av månaden var Bergvik Skog, Perstorp och Eurofins Scientific med portföljvikterna 4,5, 3,6 respektive 3,6 procent.  Taggar:
  #fixedincome   #mutualfunds  

 • Pareto Global Corporate Bond steg med 0,1 procent i september, deltog i emissioner för Dometic, GetLink och InterXion  

  Pareto Global Corporate Bond steg med 0,1 procent i september, deltog i emissioner för Dometic, GetLink och InterXion

  Räntefonden Pareto Global Corporate Bond steg med 0,1 procent under september, vilket innebär att fonden sjunkit med 1,1 procent under året.

  I en marknadskommentar skriver förvaltarteamet att kreditmarknaden i USA och Europa återhämtade sig under månaden trots stora politiska utmaningar gällande handelshinder och Brexit. Orderböckerna var stora i de flesta ny emissionerna under september månad, vilket också var ett styrketecken, konstaterar man vidare.

  Det fanns dock sektorer som tappade mark, detta gäller framförallt detaljhandeln i USA som haft stora utmaningar de senaste 18 månaderna. Senast ut att vinstvarna var Takko vars obligationspriser föll på beskedet. Tillväxtmarknader hämtade igen en del av årets förluster, men flera länder har fortsatt stora problem såsom Argentina och Turkiet, skriver förvaltarna.

  Den nordiska kreditmarknaden var aktiv men lite mer avvaktande än förra månaden.

  Fondens avkastning gynnades under månaden av bolag i vilka man investerat under sommaren såsom InterXion, Radisson och Techem.

  Nyemissioner i USA och Europa tog fart under månaden. Fonden har deltagit i nyemissioner för Dometic GetLink och InterXion.

  "GetLink var årets första high yield 'Green Bond'. GetLink-obligationen finansierar fortsatt hållbar utveckling i transporter som exempelvis Eurotunnel. Obligationen var eftertraktad och handlades upp i efterhandeln", skriver förvaltarna.  Taggar:
  #fixedincome   #mutualfunds  

 • Pareto Global Corporate Bond har stärkt redan tydlig investeringsprocess i samband med Svanen-licens - Lundmark  

  Pareto Global Corporate Bond har stärkt redan tydlig investeringsprocess i samband med Svanen-licens - Lundmark

  Under gårdagen blev det officiellt att fonden Pareto Global Corporate Bond erhållit svanenmärkning. Detta som första kreditfond att få Svanen-licens i Sverige, Norge och Finland.

  I en kommentar till Finwire säger fondens förvaltare Mathias Lundmark att fonden redan från start 2015 haft en tydlig investeringsprocess där man valde bort sektorer med högre risk som råvaror, gambling/gaming, tobak och vapen.

  "Detta gjorde vi för att skapa en stabilare avkastning till mindre risk jämfört med andra globala kreditfonder. En ”negativ screening, kombinerad med positiv screening” i framförallt hållbara bolag och mer defensiva industrier är något som kommer skapa en bättre långsiktig avkastning för våra kunder tror vi", säger Lundmark.

  Gällande Svanen-licensen säger han vidare att man beslutade sig för att "stärka en redan tydlig investeringsprocess" och valde under sommaren att ansöka.

  "Vi var imponerade över hur Svanen såg på hållbarhet och vi har bara stärkt en redan tydlig investeringsprocess. Inom obligationer och ESG så är oftast fokus på ”E” och mycket mindre på ”SG”. Därför valde vi i sommar att försöka få en Svanen licens. Svanen organisationen har en imponerande historik och lång erfarenhet, med ett av de starkaste varumärken som finns i Norden."

  Han tillägger att Pareto AM i år har breddat förvaltningsteamet med en analytiker med ESG fokus vilket han menar bidrar till bolagets fortsatta satsning på stark kreditförvaltning.  Taggar:
  #fixedincome   #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Delfondens målsättning är att uppnå högsta möjliga avkastning i förhållande til den risk delfonden tar. Delfonden investerar i ränte- och räntebäranda värdepapper utgivna av företag, myndigheter, regeringar och kommuner. De värdepapper omfatter främst företagsobligationer, men även förlagslån och säkerställande obligationer. Investeringarna förväntas ge delfonden en högre risk och avkastning än traditionella räntebärande värdepapper. Delfonden har ett globalt investeringsmandat, men kommer at investera främst i utvecklade marknader. Den genomsnittliga löptiden (duration) ska ligga mellan 0 och 7 år. Delfonden kan använda derivat för att uppnå placeringsmål eller reducera risker. Delfonden kommer inte replikera indexet, och kan fritt välja de värdepapper som den kommer att investera. Andelsklassens valuta är SEK. Köp och forsäljning av fondandelar kan ske varje dag, vilket är bankdagar i Luxemburg, Norge och Sverige, med undantag för 24.12. Dessa andelar är återinvesterande andelar. Inkomster och kapitalvinster återinvesteras i fonden.

Fondens startår: 2015-03-24 Fondens Bolag: Pareto Asset Management AS Lux FondStorlek: 4282,00 milj SEK