Logga in   |  Bli kund
TIN Fonder Core Ny Teknik
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Branschfonder 114,19 SEK - ej betygsatt Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • -
  i år
 • 1,17%
  1 vecka
 • 3,83%
  1 mån
 • 10,43%
  3 mån
 • -
  6 mån
 • -
  1 år
 • -
  3 år
 • -
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Vinnarfonderna på THQ Nordics rapportuppgång, flera positiva förvaltare  

  Vinnarfonderna på THQ Nordics rapportuppgång, flera positiva förvaltare

  THQ Nordic är efter tre timmars börshandel upp en bit över tre procent på börsen, mot bakgrund av kvartalsrapporten som släpptes under morgonen. Det gynnar flera aktivt förvaltade fonder med stora innehav i speljätten, i svenska mått mätt. Vidare är flera förvaltare positiva till kvartalsrapporten.

  I toppen i fondägarlistan, sorterat efter portföljvikt, återfinns Consensus Småbolag. Det var det största innehavet i den fonden per utgången av april, med en portföljvikt om 11,1 procent. THQ Nordic är även ett större innehav i Consensus Sverige Select samt Consensus Lighthouse.

  Därefter kommer Lancelot Avalon, Handelsbanken Sverigefond, Swedbank Robur Ny Teknik och Core Ny Teknik i listan. Portföljvikterna i dessa fall varierade mellan 8,5 till 4,8 procent, i samband med den senaste innehavsrapporteringen för Morningstar.

  Carl Armfelt som ingår i förvaltarteamet för Core Ny Teknik anser att det var en stark kvartalsrapport från THQ Nordic.

  Armfelt bedömer att den viktigaste värdedrivaren för kommande år blir kvaliteten av pågående spelutvecklingsprojekt samt förvärv. Han pekar även på att det kommer bli intressant att följa konsolideringen som sker bland Europas spelutvecklare.

  En annan fond med ett stort innehav är finska Taaleri New Europe. Niko Fagernäs som förvaltar den fonden ställer sig även positiv till kvartalsrapporten, men hade högre förväntningar kring speltiteln Metro Exodus.

  "Det var ganska solida resultat från THQ Nordic, där intäkterna och ebitda-resultatet såg bra ut. Vad gäller Metro Exodus hade jag förväntat mig högre försäljning om jag ska vara ärlig, men det är inte förvånande att spelet verkar missa försäljningsestimaten givet att användarbetyget på Metacritic var ganska lågt för ett Metro-spel", uppger Taaleri-förvaltaren i en kommentar.

  Två andra förvaltare som uttryckt sig positivt om kvartalsrapporten under dagen är Sensor-förvaltaren Stefan Olofsson samt Simon Tarvainen på Strand Kapitalförvaltning. Såväl Sensor Sverige Select som Strand Förmögenhetsfond har stora innehav i det svenska spelbolaget som börsnoterades i slutet av 2016.

  Båda anser att det var en stark kvartalsrapport, och Olofsson uppgav att han skulle inte bli förvånad om aktien når upp mot 300 kronor innan året är slut. Aktien står i skrivande stund en bit över 240-kronors nivån.

  Tarvainen konstaterade att inte heller den här gången hade marknadens förväntningar hängt med, givet att både omsättningen och ebitda-resultatet kom in bättre än väntat.

  Förvaltaren på Strand Kapitalförvaltning förmedlade även att spelutvecklare som THQ Nordic tjänar på att allt fler bolag vill leverera plattformar för spelförsäljning. Därutöver ser han ett fortsatt stort förvärvsutrymme för THQ Nordic, givet nettokassan på två miljarder kronor vid utgången av det första kvartalet.

  Andra aktiefonder där innehavet i THQ Nordic hade en portföljvikt på minst tre procent och som är tillgängliga för svenska småsparare är Swedbank Robur Småbolagsfond Norden, Swedbank Robur Småbolagsfond Sverige, Fondita Nordic Small Cap, Didner & Gerge Småbolag och Evli Swedish Small Cap.

  THQ Nordic redovisade under morgonen en omsättning och ett ebitda-resultat som var högre än väntat under januari-mars vilket är det femte kvartalet. Bolaget har ett förlängt räkenskapsår fram till sista mars.

  Omsättningen ökade 158 procent till 1 630,5 miljoner kronor (632,9), att jämföra med Bloombergs sammanställning av fyra analytikers estimat som var 1 509 miljoner kronor. Ebitda-resultatet ökade 174 procent till 618,6 miljoner kronor (225,9), med en ebitda-marginal om 38 procent. Väntat ebitda-resultat enligt tre analytiker var 447,7 miljoner kronor.

  Dagens kursuppgång medför att THQ Nordic-aktien är upp runt 68 procent sedan årsskiftet.  Taggar:
  #consumergoods   #gaming   #tech  

 • Stark rapport från THQ Nordic drivet av Metro Exodus - Carl Armfelt, TIN Fonder  

  Stark rapport från THQ Nordic drivet av Metro Exodus - Carl Armfelt, TIN Fonder

  Det var en stark rapport från THQ Nordic drivet av Metro Exodus, anser Carl Armfelt som ingår i förvaltarteamet för aktiefonden Core Ny Teknik.

  Den viktigaste värdedrivaren för kommande år blir kvalitén av pågående spelutvecklingsprojekt samt förvärv, tror Armfelt.

  Han pekar på att det kommer bli intressant att följa konsolideringen som sker bland Europas spelutvecklare.

  THQ Nordic är ett av de största innehaven i Core Ny Teknik. Vid utgången av april hade innehavet en portföljvikt om 4,8 procent, enligt analystjänsten Morningstar.

  THQ Nordic redovisade under morgonen en omsättning och ett ebitda-resultat som var högre än väntat under januari-mars vilket är det femte kvartalet. Bolaget har ett förlängt räkenskapsår fram till sista mars.

  Omsättningen ökade 158 procent till 1 630,5 miljoner kronor (632,9), att jämföra med Bloombergs sammanställning av fyra analytikers estimat som var 1 509 miljoner kronor. Ebitda-resultatet ökade 174 procent till 618,6 miljoner kronor (225,9), med en ebitda-marginal om 38 procent. Väntat ebitda-resultat enligt tre analytiker var 447,7 miljoner kronor.

  Aktien stiger i inledande börshandel strax över tre procent på kvartalsrapporten, vilket medför att uppgången sedan årsskiftet summerar till drygt 71 procent.  Taggar:
  #consumergoods   #gaming   #tech  

 • Vinnarfonderna på Mips rapportrusning, Consensus-förvaltare positiv till kvartalsrapporten  

  Vinnarfonderna på Mips rapportrusning, Consensus-förvaltare positiv till kvartalsrapporten

  Mips stiger kraftigt på börsen efter sin kvartalsrapport, och har nu helt återhämtat sig från en större kursnedgång i mars. Aktien är i skrivande stund upp över 4 procent och har därmed stigit 50 procent sedan årsskiftet, vilket gynnar flera fonder med stora innehav i det så kallade ingrediensbolaget.

  I toppen i ägarlistan för aktivt förvaltade fonder, sorterat efter portföljvikt, återfinns Consensus-fonderna Consensus Småbolag och Consensus Sverige Select. Detta enligt analystjänsten Morningstar.

  Mips-innehavet hade en portföljvikt om 10,4 procent i Consensus Småbolag vid utgången av april, medan portföljvikten var ett par procentenheter lägre i Consensus Sverige Select.

  Consensus-förvaltaren Anders Wright uppger i en kommentar att han ser positivt på morgonens kvartalsrapport.

  "Det var ett litet kvartal men visar tydligt på skaleffekterna i affären. Att bolaget har en rörelsemarginal på över 25 procent i ett litet kvartal (endast 45 miljoner kronor i omsättning) visar tydligt att en marginal på över målet om 40 procent bör nås om tillväxtresan fortsätter", kommenterar förvaltaren och fortsätter:

  "En annan positiv punkt är att man ökar satsningen på hockeysegmentet, vilket förhoppningsvis kommer bidra till tillväxten efter 2020".

  Lancelot Avalon är en annan aktivt förvaltad fond med ett stort innehav i Mips. Mips stod för 7,1 procent av den fondens portfölj vid utgången av mars.

  Lancelot-förvaltaren Erik Bertilsson uttryckte i samband med den föregående kvartalsrapporten att det finns en väldigt stor potential för Mips på längre sikt och även efter 2020, vilket är året som bolagets nuvarande finansiella mål sträcker sig.

  Andra fonder med större positioner i Mips är Carnegie Swedish Small Cap, Enter Småbolagsfond, Swedbank Robur Microcap och Core Ny Teknik. Innehavets portföljvikt i dessa fonder varierade mellan 4,1 till 2 procent, vid den senaste innehavsrapporteringen för Morningstar.

  Mips omsättning i det första kvartalet uppgick till 44,9 miljoner kronor (23,6), en ökning med 90 procent mot föregående år. Justerat för valutaeffekter var ökningen 71 procent. Rörelseresultatet blev 11,8 miljoner kronor (1,8), med en rörelsemarginal på 26,3 procent (7,6).  Taggar:
  #consumergoods   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fonden investerar huvudsakligen i teknik, hälsa och digitala varumärken. Det är en fond för dig som tror på innovation, småbolag och Norden. Huvudfokus är på bolag med lönsam tillväxt och starka kassaflöden. Upp till 30 procent av fonden får placeras globalt utanför Norden. Fonden riktar sig främst mot långsiktiga placerare och lämpar sig väl för de som tror att mjukvara, hälsa och digitala varumärken blir viktigare i framtiden. I fondens investeringsbeslut beaktas hållbarhet där vi tror på teknisk innovation, god dialog och inflytande för att påverka bolag i rätt riktning mot hållbart värdeskapande.

Fondens startår: 2019-02-04 Fondens Bolag: TIN Fonder FondStorlek: 405,58 milj SEK