Logga in   |  Bli kund
Plain Capital Asset Management ArdenX
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Hedgefonder 110,06 SEK - ej betygsatt Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • -
  i år
 • -1,14%
  1 vecka
 • -0,94%
  1 mån
 • 1,12%
  3 mån
 • -
  6 mån
 • -
  1 år
 • -
  3 år
 • -
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Disney nytt innehav, Disney+ blir intressant utmanare till Netflix - Arden X Global Entertainment Fund  

  Disney nytt innehav, Disney+ blir intressant utmanare till Netflix - Arden X Global Entertainment Fund

  Arden X Global Entertainment Fund steg 1,9 procent i april, vilket medför att fonden som investerar i både aktier och räntor är upp 9,8 procent hittills i år. Ett nytt innehav i fonden är Disney. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att förändringsarbetet med portföljen är nästan klart och den långsiktiga strategin är lagd. Aktieandelen har ökats och utgör cirka 85 procent av den totala portföljen.

  Under perioden har man valt att avyttra den återstående andelen av casino- och bettingbolag som fanns kvar i portföljen.

  Istället har Walt Disney tagit plats i portföljen, beskrivet som ett långsiktigt spännande innehav.

  "Den nya streamingtjänsten Disney+ med ett mycket rikt innehåll samt bra användarvänlighet kostar endast 6,99 dollar per månad och blir en intressant utmanare till bland annat Netflix", kommenterar fondens förvaltningsteam.

  Fondens största innehav finns fortfarande inom spelutvecklare med en portföljvikt på runt 34 procent, följt av esport som utgör cirka 18 procent.

  "Dessa två områden är delvis sammanflätade med varandra. Vi är särskilt positivt inställda till esport och fortsätter att vara långsiktigt exponerade mot denna sektor", förklarar förvaltarteamet.

  De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Electronic Arts, MTG och Activision Blizzard med portföljvikterna 6,9, 6,7 respektive 6,5 procent.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Arden X Global Entertainment Fund steg en procent i mars, ser flera vinnare på Cloud Gaming  

  Arden X Global Entertainment Fund steg en procent i mars, ser flera vinnare på Cloud Gaming

  Arden X Global Entertainment Fund med ny placeringsinriktning sedan februari steg en procent i mars, vilket medför att fonden är upp 7,5 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

  Tidigare har fonden huvudsakligen placerat i svenska aktier och haft en stor andel räntebärande instrument.

  Nu har man en betydligt större andel aktier. Vidare placerar man uteslutande i bolag som på ett eller annat sätt har en koppling till underhållning på den globala aktiemarknaden.

  Fondens största innehav finns inom spelutvecklare med cirka 32 procent, följt av e-sport som utgör drygt 17 procent.

  "Vi är särskilt positivt inställda till e-sport och enligt analysföretaget Newzoo`s marknadsrapport, från september 2018, förväntas e-sportsindustrin fortsätta att växa kraftigt under de närmaste åren", förklarar fondens förvaltningsteam.

  De ser även mycket positivt på utvecklingen inom Cloud Gaming, på svenska molnbaserat spelande.

  Bedömningen är att det kommer förändra det traditionella spelandet som hittills till stor del skett via konsoler, med potentiellt många vinnare.

  "Det 'nya' sättet att få tillgång till spel kommer, enligt vår bedömning, att i synnerhet gynna bolag som till exempel Google (Stadia), Tencent (Start), Microsoft (xCloud), Amazon och Verizon (Netflix-liknande streamingtjänst för gaming + lansering av 5G). Som en följd ser vi till exempel att de amerikanska bolagen AMD och Intel är intressanta i kategorin underleverantörer", uppger förvaltarteamet.

  De största innehaven per utgången av månaden i fonden var Electronic Arts, MTG och Activision Blizzard med portföljvikterna 6,9, 6,7 respektive 6,5 procent.  Taggar:
  #mutualfunds   #tech   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fondens mål är att ge en förmögenhetstillväxt som åtminstone motsvarar avkastningsutvecklingen för en portfölj bestående till hälften av aktier och till hälften av ränteplaceringar. Detta uppnås genom tillgångsallokering.Fonden kan variera andelen exponering mot aktiemarknaden mellan 0-100 %. Fonden investerar globalt i överlåtbara värdepapper, derivatinstrument och fondandelar med exponering mot aktier, räntebärande värdepapper och råvaror. Fondens medel får placeras på konto hos kreditinstitut, fondandelar samt i överlåtbara värdepapper. Fonden får använda sig av derivatinstrument. Handel i derivatinstrument sker även i de underliggande fonderna

Fondens startår: 1900-01-01 Fondens Bolag: Plain Capital Asset Management FondStorlek: 7,48 milj SEK