Logga in   |  Bli kund
Öhman Fonder Öhman Global Growth
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Globalfonder 599,70 SEK 15,39 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 15,39%
  i år
 • 0,71%
  1 vecka
 • 6,06%
  1 mån
 • 10,66%
  3 mån
 • -1,45 %
  6 mån
 • 21,08%
  1 år
 • 88,40%
  3 år
 • 190,43%
  5 år
 • 406,59 %
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Öhman Global Growth steg 7,4 procent under 2018, börsfall har diskonterat stor del av negativa utsikter  

  Öhman Global Growth steg 7,4 procent under 2018, börsfall har diskonterat stor del av negativa utsikter

  Aktiefonden Öhman Global Growth sjönk 9 procent i december, vilket medför att fonden stigit med 7,4 procent under 2018. Det framgår av en månadsrapport.

  Fonden gick bättre än jämförelseindex samt tekniksektorn under månaden. Däremot var antalet aktier med positiv avkastning begränsat.

  De bolag som genererade de största positiva bidragen var Samsung SDI, Palo Alto, Dexcom och Nokia.

  De största negativa bidragen kom istället från Amazon, Adobe, Microsoft och Alibaba, i huvudsak drivet av negativt marknadssentiment.

  Inför framtiden berättar förvaltarteamet att de har en neutral syn på börsen.

  "Ledande indikatorer har varit svaga en längre tid och givet den tioåriga uppgången börjar den här ekonomiska cykeln bli alltmer mogen. Låga räntor, blygsam kostnadsinflation samt skattelättnader i USA är postiva faktorer som nu främst är bakom oss", säger förvaltarteamet men tillägger:

  "Samtidigt har höstens ökade volatilitet och börsfall diskonterat mycket av de negativa utsikterna".

  De största innehaven per utgången av månaden var Microsoft, Adobe och Amazon med portföljvikterna 5,7, 5,2 respektive 4,8 procent.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Öhman Global Growth steg som index i november  

  Öhman Global Growth steg som index i november

  Aktiefonden Öhman Global Growth steg med 0,6 procent i november, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 18 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att fondens större innehav Apple föll med 18 procent på oro för tillväxten i iPhoneförsäljningen samt amerikanska tullar.

  Bioteknikbolaget Argenx presenterade fin cancerdata och steg med 22 procent. Den tidigare besvikelsen W-scope vände och steg 22 procent på rykten om en ny storkund inom elbilsbatterier.

  Tech-bolaget Nvidia rasade 23 procent efter sin rapport.

  "Vi är sannolikt i slutet av en ekonomisk uppgång och en period där företags marginaler gynnats av låg kostnadsinflation, låga räntor och lägre skatter (i USA). Det är därför risk att vinster kan komma under viss press även om konjunktur och försäljning fortsätter att vara stabil. Värderingar har dock kommit ner med den senaste nedgången i marknaden så antagligen är en del av ovanstående scenario redan inprisat", skriver förvaltarna.

  De största innehaven per utgången av månaden var Microsoft, Adobe och Amazon med portföljvikterna 5,8, 5,2 respektive 5,1 procent. Antalet aktieinnehav var 41 stycken.

  Amazon ersatte Apple på plats tre. Apple är numera på plats sju.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Öhman Global Growth sjönk 7,3 procent i oktober, Amazon tyngde efter rapportbesvikelse  

  Öhman Global Growth sjönk 7,3 procent i oktober, Amazon tyngde efter rapportbesvikelse

  Aktiefonden Öhman Global Growth sjönk med 7,3 procent i oktober, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 17,3 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att fondens största innehav Amazon föll med 18 procent och var den enskilt största negativa bidragsgivaren efter en rapport som signalerade att den höga försäljningstillväxten kommer avta.

  Detta vägdes dock upp av innehavet i Red Hat, som slutit avtal om att bli uppköpta av IBM till en premium om över 60 procent. Även Mellanox bidrog positivt efter rapport som beskrivs som mycket bra.

  Inför framtiden har förvaltarteamet en relativt neutral hållning till börsen, mycket på grund av att indikatorer har signalerat svaghet.

  Men det finns ljuspunkter ändå.

  "Den gångna månadens rapporter har visat på försiktigare framtidsutsikter, men inte någon fullfjädrad kollaps. Eftersom värderingarna nu kommit ner finns möjligheter att göra förvärv på mer attraktiva nivåer", kommenterar förvaltarteamet.

  De största innehaven per utgången av månaden var Microsoft, Adobe och Apple med portföljvikterna 5,7, 5,3 respektive 5,2 procent. Antalet aktieinnehav var 41 stycken.  Taggar:
  #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Öhman Global Growth är en global aktiefond med målsättning att uppnå högsta möjliga kapitaltillväxt givet fondens placeringsinriktning. Fonden är en aktivt förvaltad global aktiefond som investerar i bolag som utvecklar eller har ett högt användande av informationsteknologi och med hög förväntad tillväxt inom specifika produktområden. Fonden placerar normalt i 20-35 bolag fördelade på olika branscher. Fonden följer vår standard för ansvarsfulla investeringar vilket innebär att fonden inte investerar i bolag som tjänar pengar på affärsverksamhet som enligt fondbolagets bedömning är oetisk. Bolagsurvalet görs med hjälp av en anlays av globala tekniktrender. Fondens strategi är att investera i bolag som drar nytta av globala tillväxttrender inom teknologi . Fonden investerar i samtliga branscher över hela världen, men har en tyngdpunkt mot teknologibranschen och mot Norden.

Fondens startår: 1996-04-15 Fondens Bolag: Öhman Fonder FondStorlek: 2842,09 milj SEK