Logga in   |  Bli kund
Skandia Time Global
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Branschfonder 337,20 SEK 22,79 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 22,79%
  i år
 • 0,32%
  1 vecka
 • -1,32%
  1 mån
 • 4,26%
  3 mån
 • 16,39 %
  6 mån
 • 20,45%
  1 år
 • 109,36%
  3 år
 • 213,35%
  5 år
 • 617,50 %
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Skandia Time Global steg 7,6 procent i april, bra månad för teknik-, media- och telekomaktier  

  Skandia Time Global steg 7,6 procent i april, bra månad för teknik-, media- och telekomaktier

  Skandia Time Global steg 7,6 procent i april, mot bakgrund av en positiv månad för teknik-, media- och telekomaktier. Det framgår av en månadsrapport. Index ökad med 8,7 procent under samma period.

  Bland månadens positiva bidragsgivare fanns Nintendo och Ingenico.

  Nintendo utvecklades starkt efter rapporter om att bolaget slutit ett avtal med det kinesiska spelbolaget Tencent om att distribuera konsolen Switch i Kina.

  Betalningsbolaget Ingenico utvecklades positivt efter starka kvartalsresultat och positiva utsikter.

  De mest negativa bidragsgivarna för månaden var Fitbit och Orange på svaga rapporter.

  Fonden skriver inget om eventuella förändringar.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Skandia Time Global steg 2,5 procent i mars, Square Enix och Alphabet ljuspunkter  

  Skandia Time Global steg 2,5 procent i mars, Square Enix och Alphabet ljuspunkter

  Skandia Time Global steg 2,5 procent i mars, mot bakgrund av en positiv månad för teknik-, media- och telekomaktier. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att månadens positiva bidragsgivare var Square Enix och Alphabet (Google). Square Enix utvecklades positivt i väntan på att företaget ska presentera kommande Final Fantasy-spel på E3-mässan i juni, medan Alphabet steg i linje med den breda marknaden.

  Fonden utvecklades dock svagare än sitt jämförelseindex under perioden. De främsta negativa bidragsgivarna för månaden var Vishay Intertechnology och T-Mobile.

  Vishay Intertechnology sjönk trots att det inte uppkom några grundläggande förändringar i företagets fortsatta affärsmöjligheter, enligt förvaltarteamet.

  Vad gäller T-Mobile föll aktien under månaden i väntan på beslut kring bolagets föreslagna sammanslagning med Sprint. Fondförvaltaren ser dock en väsentlig uppgång för aktien både i ett fusions- och icke fusionsscenario.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Skandia Time Global steg 5,1 procent i februari, Nintendo och Square Enix tyngde, men oförändrad syn från förvaltarnas sida  

  Skandia Time Global steg 5,1 procent i februari, Nintendo och Square Enix tyngde, men oförändrad syn från förvaltarnas sida

  Skandia Time Global ökade 5,1 procent i februari men nådde inte upp till jämförelseindex som avancerade 6,5 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  Vinnare under månaden var Lenovo och Ingenico.

  Lenovos slog förväntningarna i sin kvartalsrapport. PC-producenten fortsätter att ta marknadsandelar inom PC och deras tidigare förlustaffärer närmar sig break-even. Betalningsbolaget Ingenicos aktier steg efter att företagsledningen bekräftat bolagets helårsprognos för 2019.

  Nintendo och Square Enix som föregående månad lyftes fram på grund av kursuppgångar var i februari negativa bidragsgivare.

  Förvaltarnas syn på dessa bolag har dock inte förändrats. För Square Enix går nya spel bra och förvaltarna räknar med bra produkter på gång under resten av året.

  De lyfter också fram positiva försäljningssiffror för Nintendo Switch. Därtill gjorde bolaget återköp av aktier och makulerade egna aktier, vilket tyder på en trygg och säker bolagsstyrning.  Taggar:
  #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Målet för fondens placeringar är att uppnå en hög total avkastning på lång sikt. Mer specifikt är fondens mål att överträffa avkastningen på dess jämförelseindex TIME-index. Fondens placeringsinriktning är globala aktier, med inriktning på bolag verksamma inom sektorerna/branscherna: Telekommunikation, Informationsteknologi, Media och Underhållning. Utöver aktier får fonden placera i fondandelar, penningmarknadsinstrument och på konto hos kreditinstitut samt i begränsad omfattning utnyttja derivatinstrument för att minska kostnader och risker i förvaltningen. Fondens placeringsbeslut baseras på långsiktig fundamental analys vilket innebär ingående analyser av enskilda företag, marknader och andra omvärldsfaktorer som kan komma att påverka utvecklingen för bolagen.

Fondens startår: 1998-11-09 Fondens Bolag: Skandia FondStorlek: 7741,19 milj SEK