Logga in   |  Bli kund
SPP Fonder GodFond Sverige & Världen
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Globalfonder 266,77 SEK 13,13 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 13,13%
  i år
 • 1,82%
  1 vecka
 • 6,55%
  1 mån
 • 7,06%
  3 mån
 • -0,36 %
  6 mån
 • 9,17%
  1 år
 • 45,81%
  3 år
 • 65,29%
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • GodFond Sverige & Världen sjönk i december, ökad Sverigevikt  

  GodFond Sverige & Världen sjönk i december, ökad Sverigevikt

  GodFond Sverige & Världen sjönk 7,5 procent i december, vilket medför att fonden backat 4,9 procent under 2018. Fondens jämförelseindex har under samma period tappat 3,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  De största innehaven per utgången av månaden var Ericsson, Volvo och Nordea med portföljvikterna 3,4, 3,1 respektive 3,1 procent.

  Sverige stod för 43,9 procent av allokeringen jämfört med föregående månads 41,7 procent, följt av USA med 19,3 procent.  Taggar:

 • GodFond Sverige & Världen steg 0,4 procent i november - Nordea och Ericsson ikapp Volvo som största innehav  

  GodFond Sverige & Världen steg 0,4 procent i november - Nordea och Ericsson ikapp Volvo som största innehav

  GodFond Sverige & Världen steg med 0,4 procent i november, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 2,8 procent.

  De största innehaven per utgången av månaden var Nordea, Volvo och Ericsson med portföljvikterna 3,1 procent vardera. Nordea och Ericsson är nu lika stora innehav som Volvo.

  Sverige stod för 41,7 procent av allokeringen vid månadsskiftet, följt av USA med 24,3 procent.

  "Om Fed saktar ned normaliseringen av sin penningpolitik skulle det, allt annat lika, gynna aktiemarknaderna. En sådan åtgärd kommer dock i så fall att baseras på en svagare tillväxt - vilket ju är negativt. Ur det perspektivet ger kanske vapenvilan i handelskriget en mer positiv indikation som visar att det återigen finns en dialog och möjlighet att nå ett avtal", skriver förvaltaren Henrik Wold Nilsen i en kommentar.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • GodFond Sverige & Världen sjönk 1,4 procent i september, Volvo fortsatt största innehavet  

  GodFond Sverige & Världen sjönk 1,4 procent i september, Volvo fortsatt största innehavet

  GodFond Sverige & Världen sjönk med 1,4 procent i september, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 9,5 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period ökat 10,6 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  De största innehaven per utgången av månaden var Volvo, Nordea och Ericsson med portföljvikterna 3,6, 3,5 respektive 3,0 procent.

  Sverige stod för 46,3 procent av allokeringen vid månadsskiftet, följt av USA med 20,8 procent.  Taggar:
  #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fondens målsättning är att följa utvecklingen på den svenska och globala aktiemarknaden inklusive tillväxtmarknader. GodFond Sverige & Världen är en väldiversifierad och hållbar indexnära global aktiefond. Den största delen av fondens förvaltningsavgift går till stiftelsen GoodCause som delar ut pengarna till sina sju välgörenhetspartners. Fonden optimerar urvalet av bolag som rankas högt inom hållbarhet baserat på koncernens modell för hållbarhetsrating, i den rangordnas bolag utifrån hur väl det är positionerat för globala trender, hållbar verksamhet/drift samt finansiell stabilitet. Fonden investerar normalt 50 % i svenska aktier och 50 % i utländska aktier i bolag inom många branscher och länder. Fonden följer vår standard för hållbara investeringar som bland annat innebär att vi avstår från att investera i bolag som bryter mot internationella lagar och regler samt bryter mot mänskliga rättigheter, arbetsrätt, korruption, allvarlig klimat- och miljöskada, kontroversiella vapen (landminor, kluster- och kärnvapen), tobak och bolag med låg hållbarhetsrating. Därutöver avstår fonden även från att investera i bolag vars omsättning till mer än 5 procent kommer från Risk/avkastningsprofil produktion och/eller distribution från fossila bränslen, vapen, alkohol, spel, pornografi eller bolag med stora fossilreserver.

Fondens startår: 2009-04-22 Fondens Bolag: SPP Fonder FondStorlek: 916,66 milj SEK