Logga in   |  Bli kund
 
 

Turkietfonder tog revansch i september, Indien sänke - Fondmarknaden

Turkietfonder är tveklöst årets stora förlorare, men i september tog dessa fonder revansch och steg på bred front. Även Rysslandsfonder har haft en stark månad, enligt data från Fondmarknaden.

Turkietfonder gynnades bland annat under månaden av att den turkiska liran stärktes till den högsta nivån sedan mitten på augusti. Sett över året är dock samtliga förlorarfonder de med inriktning mot Turkiet. Flera fonder har noterat nedgångar på över 30 procent.

Rysslandsfonder går som brukligt bra i tider av stigande oljepris och har under september stigit mot bakgrund av att priset på olja har gått upp till över 83 dollar fatet. Oljepriset har därmed nått ett 4-års högsta, vilket förklaras av beskedet att Opec och dess allierade inte ska höja produktionen.

Bland förlorarfonder i september märks i princip uteslutande de med inriktning mot Indien. Den indiska aktiemarknaden, uttryckt som S&P BSE Sensex, var svag under månaden och tappade 6,2 procent. Det är den svagaste septembermånaden sedan 2008 då indexet tappade omkring 10 procent.

 

bast_avkastning_sep.png

samst_avkastning_sep.png


Artikeln är producerad av nyhetsbyrån Finwire i samarbete med Fondmarknaden.se

Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapital.