Nyhetsbrev oktober 2018

Vart i konjunkturen befinner vi oss?

September månad såg den svenska börsen gå minus och nu inväntar vi bolagens kvartalsrapporter som kommer inkomma under oktober månad. Förväntningarna är fortsatt vinsttillväxt på ca 10 % framåt och för 2019, men det kan stå sig dyrt med större nedgångar för de bolag som inte lyckas leva upp till satta förväntningar.

Vi fick även se en nedgång av dollarn mot svenska kronan under september, som medverkat till att även världsindex MSCI World gått minus i svensk krona. Det är svårt att för närvarande hitta en marknad som går väldigt starkt och handelskrig, valutaeffekter och råvarupriser står alla för tillfället och balanserar.

Det finns en klar osäkerhet bland analytikerna vart någonstans i konjunkturen vi befinner oss. Vanligtvis så ser vi starka aktie- och råvarumarknader i slutet av högkonjunkturen, vilket kan öppna för god tillväxt för aktiefonder även framåt.

Läs hela vår fondkommentar här
 

Till nyhetbrevet för oktober månad

Är du kund men får inte våra nyhetsbrev? Kontrollera i så fall att du har en aktuell e-postadress registrerad på ditt konto. Om dina problem kvarstår vänligen kontakta oss på telefon: 08-545 186 00 alternativt via e-post: info@fondmarknaden.se så hjälper vi dig.

Är du inte kund ännu men vill börja prenumerera på våra nyhetsbrev, då kan du anmäla dig på nedan sida.

Till Fondmarknaden.se:s nyhetsbrev