Logga in   |  Bli kund
 
 

Blandade resultat från storbankerna enligt Aktieininvest Fonders förvaltare

Det var blandade kvartalsresultat från storbankerna i inledningen av rapportperioden, enligt förvaltaren Tomas Eriksson på Aktieinvest Fonder.

Swedbank var först ut att rapportera i slutet av oktober månad. Bankens räntenetto steg till 6 326 miljoner vilket är en ökning med 1 procent i jämförelse med föregående kvartal. Provisionsnettot kom in över 3 procent i jämförelse med föregående kvartal och landade på 3 336 miljoner. Kostnadsläget för 2018 blir mindre än väntat enligt banken.

Enligt Eriksson var det ett stabilt resultat där bland annat kostnaderna överraskade positivt på uppsidan.

Förvaltaren kommenterar även Handelsbankens kvartalsrapport som släpptes dagen efter Swedbanks.

"Handelsbankens rapport var i stort sett i linje med förväntningarna och bjöd inte på några större överraskningar. Vd:s kommande frånträde från bolaget tillsammans med att kostnaderna ökat en del under året var väl det som stack ut mest".

Nordea däremot anses ha levererat en svag kvartalsrapport, i vilken banken själva uppgav att de inte var nöjda med intäktsutvecklingen.

”Nordeas rapport var sämre än väntat men möjligen kan marknaden vara mer förlåtande då aktien handlats ned betydligt sen senaste månadsskiftet”, bedömer Eriksson.

 

Artikeln är producerad av nyhetsbyrån Finwire i samarbete med Fondmarknaden.se

Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapital.