Logga in   |  Bli kund
 
 

Fondmarknadens kunder köpte globalfonder i mars

Bland de tio mest köpta fonderna på Fondmarknaden i mars var fyra globala aktiefonder, ihop med en global obligationsfond. Detta enligt en fondöversikt.

Kundernas tilltro till globalfonderna sker mot bakgrund av en global tillväxtavmattning, samtidigt som de största centralbankerna nu intagit en mjukare hållning vad gäller potentiella räntehöjningar.

Swedbank Robur Access Global, Morgan Stanley Opportunity Fund och SPP Fonder Global Solutions hörde till de mest köpta fonderna under månaden.

Carnegies Sverigefond som Simon Blecher förvaltar var även populär under månaden hos Fondmarknaden.se's kunder.

På säljsidan återfinns bland annat Catella Hedgefond, Cliens Mixfond och Lannebo Småbolag.

Fondbolaget Spiltans Högräntefond var den mest handlade fonden under perioden, följt av två globalfonder från Morgan Stanley och Didner & Gerge. Det noterades även stor handel i Spiltan Räntefond Sverige.Fondmarknaden.se

Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.