Årets Fonder

Det har aldrig varit viktigare att ha vinnarfonderna i din portfölj!


Nedräkningen har börjat till utnämningen av Årets Fonder 2018 där vi utser vinnarfonderna för året. Det är bråda dagar för vårt analysteam som vaskar fram vinnarna i tio olika kategorier plus årets fond, årets fondbolag och årets nykomling. Enligt Mikael Tjäder, vd för Fondab som äger och driver Fondmarknaden.se är det bankerna och de större fondhusen som levererar flest och bäst kandidater till Årets Fonder.


Vi har ännu bara påbörjat processen med att ta fram kandidaterna inför Årets Fonder 2018, men ser man till hur resultaten ser ut hittills kan man konstatera att det generellt är de fonder som har en lägre risk än kategorisnitten som över året lyckats bäst.

Några större nedgångar på börsen har utraderat stora delar av de senaste årens överavkastning, hög risk har därför haft svårt att kompenseras med högre avkastning. Vi kan därmed se att de främsta kandidaterna är de som driver sina fonder med en lägre risk.

Det har aldrig varit viktigare att bli en av årets vinnare!

En nyhet för i år är att vi kommer att ta in ett hållbarhetskriterium vid utnämningen av Årets Fonder. Det har aldrig varit viktigare för oss alla att ta ett ansvar då det gäller miljö, social- och etikfrågor.

Läs vårt pressmeddelande - Inför Årets Fonder 2018 – De stora fondhusen levererar bäst kandidater