Färdiga fondpaket för dig som vill komma igång med ditt fondsparande

För dig som vill få en bredd i ditt fondsparande till egen vald risk har vi sedan två år tillbaka satt ihop tre olika fondpaket som kan vara en starthjälp för alla som nysparar i fonder. Ett enkelt sätt för dig som vill ha hjälp att sätta ihop en bra grundportfölj.

Alternativen är att välja fonder på egen hand  eller att välja en aktiv förvaltat portfölj , där vi sköter val och omplaceringar enligt din riskvilja.

Så här funkar det 

(Förutsättning; du måste ha en fonddepå hos oss för att komma åt fondpaketen)

  1. Logga in och gå hit: www.fondmarknaden.se/MinSida/Fondpaket/Start.aspx
  2. Välj fondepå och en risknivå som passar dig
  3. Välj belopp för engångsköp eller månadssparande. Fondpaketen gör det möjligt att placera från 1000 kr som månadssparande eller vid engångsköp.

Det går bra att byta ut någon fond om så önskas.

Viktigt att tänka på är att du själv får göra byten efter hand. Vi ser över dessa paket och genomför förändringar i någon gång per år, vilket vi informerar om i våra nyhetsbrev. Men byten sköter du själv.

Innehållet i fondpaketen har valts utifrån riskjusterad avkastning och tanken är att innehaven skall stå sig väl över längre tid. För att komma åt dem vid köp så måste man vara inloggad på sitt fondkonto och därefter klicka fondpaket. Tjänsten är kostnadsfri och alla tre paket har nyligen fått ett ansiktslyft och innehaven ser ut som följer;

fundkit-low.png 

Fondpaket - Lågrisk

Fondpaket Lågrisk passar dig som vill ha en låg risk men som ändå vill vara med på en del av de avkastningsmöjligheter som ett aktiesparande kan erbjuda. Du är beredd att acceptera en relativt låg avkastning men motstår kursfall på ett bättre sätt i sämre tider. 

Fond Andel 
 Spiltan Fonder - Räntefond Sverige  30 %
 Case Kapitalförvaltning - SAFE Play 30 %
 Öhman Fonder - Öhman Global growth  10 %
 Carnegie Fonder - Strategifond 15 %
 Atlant Fonde - Stability 15 %

 



fundkit-medium.png 

Fondpaket - Medelrisk

Fondpaket Medelrisk passar dig som vill ha en medel risk och kan acceptera en ganska stor värdeminskning enskilda år om det ger möjlighet till en högre avkastning över tid. Vidare söker du de möjligheter till avkastning som marknaden kan erbjuda utan att exponeras mot enskilda branscher eller marknader.

Fond Andel 
 Carnegie Fonder - strategifond 10 %
 Öhman Fonde - Öhman Global Growth 35 %
 Case Kapitalförvaltning - SAFE Play 20 %
 Atlant Fonde - Stability 10 %
 Spiltan Fonder - Räntefond Sverige 15 %
 Handelsbanken Fonder AB - Nordiska Småbolagsfond 10 %
  

  


fundkit-high.png 

Fondpaket - Högrisk            

Fondpaket Högrisk passar dig som vill ha en hög avkastning men som kan acceptera en stor värdeminskning. Detta fondpaket innehåller placeringar i branch-, global- och tillväxtmarknader som i goda tider förväntas ge en hög avkastning men med en stor fallhöjd i sämre tider. En lång placeringshorisont är en förutsättning för dig som väljer detta paket.

 FondAndel 
 Didner Gerge Aktiefond Sverige 10 %
 Öhman Fonder - Öhman Global Growth 30 %
 Handelsbanken Fonder AB - Nordiska Småbolagsfond 10 %
 Threadneedle Lux - Pan European Small Cap Opportunities 10 %
 Alliance Bernstein AB - FCP 1 American Growth     10 %
 Tundra Fonder - Frontier Opportunities Fund 10 %
 SEB - Östeuropafond Småbolag Lux   10 %
 INVESCO - Pacific Equity Fund   10 %
  

 

Viktig information

Fondpaketen utgör inte investeringsrådgivning och tar således inte hänsyn till din riskprofil, din ekonomi eller din förväntan på avkastning. Fondmarknaden.se kan därav inte ta ansvar för att de fonder du väljer passar dig och din investeringsprofil.