Logga in   |  Bli kund
kampanj_paket.jpg

Fondnyheter

 • Carnegie drar igång multifonden Total  

  Carnegie drar igång multifonden Total

  Kapitalförvaltaren Carnegie drar igång en ny multifond eller så kallad fond-i-fond, Carnegie Total. Fonden kommer att investera i fondbolagens egna fonder, uppger bolaget på sin sajt.

  I portföljen finns Carnegie Sverigefond och Carnegie Asia, samt räntefonderna Carnegie Corporate Bond och Carnegie Emerging Markets Corporate Bond. Bland andra fonder har man valt fonder från OPM, Optimized Portfolio Management. Det bolaget har specialiserat sig på alternativa investeringar såsom private equity och hedgefonder. Fondbolaget bedriver också en globalfond som Carnegie gillar, Global Quality Companies.

  Totalt kommer 60 procent av kapitalet att allokeras till aktiefonder medan resterande 40 procent går in i räntefonder.

  Förvaltningsavgiften blir 1,75 procent och förvaltare blir Magnus Gustafsson.


  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Franklin Templetons investeringsveteran Mark Mobius tror på helikopterpengar i Japan  

  Franklin Templetons investeringsveteran Mark Mobius tror på helikopterpengar i Japan

  Franklin Templetons Mark Mobius, som är en 80-årig investeringsveteran, tror att Japan kommer att fortsätta att experimentera och han förväntar sig att helikopterpengar kommer framöver.

  Japan har enligt Mobius misslyckats då de traditionella åtgärderna inte fått människor att spendera mer pengar utan istället välja att spara. I och med att yenen har förstärkts får man nu se över sina alternativ.

  "De börjar verkligen fundera över vilken ammunition som de har", säger han till nyhetsbyrån Bloomberg.

  Han tror att heliktopterpengar är nästa steg för centralbanken. Han tror inte att det är aktuellt förrän yenen når 90 mot dollarn, enligt nyhetsbyrån.


  Taggar:
  #aktier   #macro  

 • Alfa Commodity Fund byter namn  

  Alfa Commodity Fund byter namn

  Den trendföljande hedgefonden Alfa Commodity Fund byter namn till Alfa Axiom Fund. Det framgår av ett pressmeddelande från fondbolaget Alfakraft.

  I en kommentar skriver fondbolaget att anledningen till namnbytet är att det nuvarande namnet förknippas med råvaror, vilket man menar blir missvisande då fonden även handlar aktier, räntor och valutor.

  Per den 1 september ändras även den fasta förvaltningsavgiften för fonden från 1 procent till 1,5 procent, enligt pressmeddelandet.


  Taggar:
  #hedgefunds  

 • Alfa Commodity Fund steg 5,48 procent i juli  

  Alfa Commodity Fund steg 5,48 procent i juli

  Den modellbaserade trendföljande hedgefonden Alfa Commodity Fund ökade med 5,48 procent i juli. Fonden är hittills i år upp med 14,2 procent.

  Fondförvaltaren skriver att man är nöjd med årets resultat trots att man missade rörelserna i sambands med Brexit. Förvaltaren menar att det viktiga är att inte gråta över spilld mjölk utan att istället fokusera på att man presterar bättre än sina rivaler inom branschen, vilket man hävdar att man gjort.

  I inledningen av augusti har fonden fallit med 0,8 procent. Bakgrunden är bland annat korta positioner i olja och uppvärmningsolja.


  Taggar:
  #commodities   #hedgefunds  

 • Alfa Quant Fund steg 0,51 procent i juli  

  Alfa Quant Fund steg 0,51 procent i juli

  Alfa Quant Fund, som är en multistrategi-fond som investerar i fondbolaget Alfakrafts utbud av kvantitativa förvaltningsstrategier, ökade med 0,51 procent i juli. Det framgår av ett månadsbrev.

  Alfa Quant Fund investerar i fyra underliggande fonder; Alfa Commodity Fund, Alfa Edge Fund, Alfa XO Fund och Alfa Saga Fund. Fonden kommenterar inte närmare sina olika investeringar.


  Taggar:
  #hedgefunds  


Våra nyheter

 • "Välj själv eller låt Fondmarknaden.se göra det åt dig"  

  "Välj själv eller låt Fondmarknaden.se göra det åt dig"

  Läs vår artikel i magasinet Entreprenörsanda (utgiven av SvD) som publicerades den 25 augusti.

  Filip Szymanski, kapitalförvaltare på Fondmarknaden.se, berättar om affärsidén och om de verktyg som gör det möjligt för sparare att själva hitta de bästa fonderna eller att om man vill, -luta sig tillbaka och låta Fondmarknaden.se sköta fondportföljen. Läs hela artikeln här


 • Nyhetsbrev augusti 2016  

  Nyhetsbrev augusti 2016

  Nu presenterar vi nyhetsbrevet för augusti. Vi ger dig en summering av utveckling under juli månad, resultatet av den engelska omröstingen om att lämna EU som initialt gav en kraftig sättning som vi inte sett på många år, men sedan kom återhämtningen med besked. Varför?

  Vi bjuder även på en intressant intervju med Fredrik Cygnaeus Försäljningschef i Norden på Invesco.

  Är du kund men får inte våra nyhetsbrev? Kontrollera i så fall att du har en aktuell e-postadress registrerad på ditt konto. Om dina problem kvarstår vänligen kontakta oss på telefon: 08-545 186 00 alternativt via e-post: info@fondmarknaden.se så hjälper vi dig.

  Är du inte kund ännu men vill börja prenumerera på våra nyhetsbrev, då kan du anmäla dig på nedan sida.

  Till Fondmarknaden.se:s nyhetsbrev

   

 • Brexit och efterspelet  

  Brexit och efterspelet

  Inför den engelska omröstningen om att vara eller icke vara kvar i EU i slutet av juni månad, antog vi att vissa marknader skulle te sig mer volatila än andra ifall vi fick ett ”lämna EU”-resultat (Brexit). De marknader som vi hade i åtanke var de som ligger närmast England vad gäller handel d.v.s. de mogna marknaderna i väst. Resultatet har vi läst om och om igen under sommaren och vi fick initialt en kraftig sättning som vi inte sett på många år, men sedan kom återhämtningen med besked. Varför?  Sannolikt har investerarna varit försiktiga under ett tag före Brexit, vilket skapade ett lättnadsrally när pengar började att strömma in i marknaderna. Därtill kom ekonomiska data som överraskade speciellt i världens största ekonomi - USA, vilket bidrog positivt. En konsekvens av Brexit är att vi också får se låga räntor, längre i framtiden, vilket är positivt för värderingar och val av tillgångsklasser.

  Index för globala aktier steg under juli månad med +5,9 % i svenska kronor.

  Framöver, hur ser det ut? Frågeställningarna är många. Hur blir EU efter Brexit? Först när förhandlingarna om villkoren för ett utträde kommer till kännedom kan man göra mer exakta bedömningar om effekter för alla de parter som har England som måltavla. En sak är klar; osäkerhet i England skapar lägre investeringar vilket får en dämpande effekt i landet. Den Engelska centralbanken har nyligen också sänkt sin styrränta för första gången på många år i syfte att öka inhemsk efterfrågan.

  Fler frågor om framtiden; vart tar oljepriset vägen? Efter en rekyl uppåt i vintras har det numera börjat gå ned. Hur slår det i förlängningen vid ett lågt oljepris mot prissättningen på krediter? Valet i USA i höst; vem vinner och kan det skapas handelshinder mot lågprisimport från Mexiko och Kina?  Och slutligen; tillståndet i den näst största ekonomin, Kina, hur ser det ut framåt?

  Frågetecknen är många; i vågskålen har vi i den ena skålen extremt låga räntor och i den andra vågskålen många frågetecken. Osäkerhet skapar volatilitet så vi kan räkna med stora slag i marknaden framöver.

  Bäst utveckling alla fondkategorier
  Bland vinnarfonderna under juli månad hittar vi fonder som placerar i de segment som varit föremål för stora vinsthemtagningar under året och även tidigare perioder. Läkemedelsfonder, råvarufonder bioteknik finns högt på listan. Bästa fonder (1 månad):

  Carnegie Asset Management – Carnegie Global Healthcare Fund + 17,11 %
  Allianz Global Investors – Allianz Global Metals and Mining + 14,32 %
  Pictet – Biotech –P +13,57 %
  Neptune Asset Management – Japan Opp Fund +13,56 %
  UBS Asset Management – Equity Fund-Biotech P + 13.5 %

  Nordamerika
  Högt upp på listan i Nordamerika finner vi en återkomst av småbolagsfonder vars segment tidigare i år varit föremål för vinsthemtagningar. Bra macrostatistik från USA ligger bakom den starka marknaden. Räkna med att den amerikanska centralbanken höjer räntan under året vilket ger en starkare valuta (USD). Nordamerikafonder med bäst utveckling (1 månad):

  JPMorgan – JPM US Small Cap Growth (a) +11,66 %
  Legg Mason – Legg Mason Royce US Small Cap Opp Fund +11,08 %
  Allianz Global Investors – Allianz US Small Cap Equity +10,9 %
  Credit Suisse – CS (Lux) USA Value Equity Fund +10,37 %
  UBS Asset Management – Equity Fund – Small Cap USA +10,01 %

  Europafonder
  I kölvattnet efter den engelska folkomröstningen och med en stark USA börs följer den europeiska marknaden efter I i samma fotspår. Marknaden uppvisar stor spridning i olika Europafonder, Tyskland, som enskild marknad, ligger i topp men i vår listning skall Europafonder även representera andra innehav. Europafonder med bäst utveckling (1 månad):

  Danske Invest Lux – Europe Small Cap +10,97 %
  JPMorgan – JPMF Europe Small Cap (a) +9,17 %
  JPMorgan – Europe Focus (a) +9,17%
  Evli Fondbolag – Europa + 9,06 %
  Amundi Luxemburg – Amundi Funds Equity Euroland Small Cap +8,9 %

  Sverigefonder
  Småbolagsfonderna dominerar stort I i Sverige över listan med toppfonder för juli månad. Avkastningen ligger på samma nivåer som europafonderna uppvisar. Sverigefonder med bäst utveckling (1 månad):

  Catella – Småbolagsfond +10,87 %
  Cerberus AB – SEF Mimer Sverige + 10,03 %
  Spiltan Fonder – Aktiefond Dalarna +9,99 %
  Insiderfonder AB – Inside Sweden +9,87 %
  Handelsbanken Fonder AB – Svenska Småbolag +9,44 %

  Tillväxtmarknadsfonder
  Inom tillväxtmarknadsfonder återfinns en rad olika länder-fonder med Indien som måltavla högst på listan. De fonder som visar på en bredd i sin placering och som har gett bäst avkastning under månaden är;

  Russel Investments – Acadian Emerging Markets Equity UCITS II +11,71 %
  JPMorgan – JPMF Emerging Markets Equity (a) +10,31 %
  JPMorgan – Emerging Markets Equity (a) +10,27 %
  Fidelity – Emerging Europe,  Middle East and Afrika Fund +10,16 %
  Movestic – Globala Tillväxtmarknader +10,12 %

  Thomas Holmström
  Kapitalförvaltare, Fondmarknaden.se
  2016-08-12

 • Konsekvenser av Brexit – hur påverkar detta mitt sparande?  

  Konsekvenser av Brexit – hur påverkar detta mitt sparande?

  Marknaderna hade inte prisat in att det skulle bli ett Brexit, och reagerar som förväntat med tanke på resultatet av folkomröstningen med ökad volatilitet, fallande aktiemarknader och högre spreadar på kreditmarknaden.

  Det som alltid har gällt och fortfarande gäller är att osäkerhet skapar stora rörelser och det är lätt att ta fel beslut i ett sådant rådande klimat.

  Om Storbritanniens val om utgång ur EU är en isolerad händelse och inte leder till en ytterligare fragmentering av EU, kommer det att få en begränsad inverkan på de finansiella marknaderna.

  Så hur bör man agera i sitt sparande?
  Vi rekommenderar att du behåller din nuvarande investeringsstrategi, då det är mycket osäkert hur marknaderna kommer att reagera på kort sikt. Är du i behov av ditt kapital inom kort, är rekommendationen att sälja dina aktier och fonder. Är du långsiktig och har ett månadssparande i aktier och fonder så bör du fortsätta med samma strategi. Det är alltid lätt att sälja sina innehav men tidpunkten för att köpa igen kan vara svår att hitta. Ingen som har sålt av sitt innehav vill missa tåget när det börjar att gå upp igen.

  För dig som tänker gå in i marknaden och köpa, rekommenderar vi att det görs med jämna mellanrum för att utnyttja de svängningar som vi just nu upplever. Med facit i hand tror vi att man har gjort en bra affär om man tittar i backspegeln om ett år.

   
  Stockholm 2016-06-28

  Fondmarknaden.se

 • Nyhetsbrev juni 2016  

  Nyhetsbrev juni 2016

  Nu presenterar vi nyhetsbrevet för juni. Vi ger dig en summering av utveckling under maj månad, samt risker och möjligheter inför sommarens stora händelse; den engelska folkomröstningen om ett utträde ur EU den 23 juni. Vad händer vid ett Brexit respektive Bremain?

  Vi bjuder även på en intressant intervju med Hertta Alavas, Förvaltare på FIM Fonder samt en färsk nordamerika analys, producerad åt oss av Invesco.

  Är du kund men får inte våra nyhetsbrev? Kontrollera i så fall att du har en aktuell e-postadress registrerad på ditt konto. Om dina problem kvarstår vänligen kontakta oss på telefon: 08-545 186 00 alternativt via e-post: info@fondmarknaden.se så hjälper vi dig.

  Är du inte kund ännu men vill börja prenumerera på våra nyhetsbrev, då kan du anmäla dig på nedan sida.

  Till Fondmarknaden.se:s nyhetsbrev


Bli kund


Kom igång direkt med BankID! • steg 1

  Över 1600 fonder

 • steg 2

  Allt ditt sparande på en sida

 • steg 3

  Färdiga fondpaket