C Worldwide Asias förvaltare tror på Indien trots utmanande värderingar

Förvaltarna bakom fonden C Worldwide Asia (tidigare Carnegie Wordwide Asia), Allan Christensen och Mogens Akselsen, sätter stor tro till Indien trots att marknaden inte är att anse som billig. Det framkom vid en lunchpresentation hos fondbolaget C Worldwide i slutet på februari.

"Indien är en stor övervikt i vår portfölj. På många sätt ser Indien ut som Kina gjorde för 10 år sedan, vilket borgar för en stark tillväxt framåt. Det som gör oss positiva till Indien är också den politiska ledningen. Under premiärminister Modi har många bra saker skett. Som exempel kan nämnas det faktum att man försöker komma till rätta med den svarta ekonomin. Den nyligen genomföra demonetariseringsreformen var ett led i detta", säger Christensen.

Fonden har i spåren av demonetariseringsreformen och den nedgång som sågs på aktiemarknaden i spåren av detta, ökat exponeringen mot Indien. Förvaltarna menar att reformen kommer bringa mer ordning i ekonomin, vilket kommer gynna marknaden på sikt. Däremot är marknaden inte att anse som billig, säger Christensen.

"Marknaden är inte billig, det innebär att det krävs rejäl vinsttillväxt för att leva upp till förväntningarna".

Fonden bygger sina exponeringar runt teman, ett sådant tema som man har stor tilltro till för tillfället är vad man kallar "connected cars", vilket innebär teknik som understödjer den nya generationens bilar. Större krav på reducering av utsläpp, ökade säkerhetsföreskrifter och större komfort, driver denna utveckling menar förvaltarna. Detta gynnar i sin tur underleverantörer till denna industri såsom Tung Thih Electronic (navigeringssystem), Kingpak (kretskort), Chin Poon (kretskort) och Sunny Optical (kameralinser).

Gällande Sunny Optical spelar detta bolag också in i ett tema som fonden haft fokus på under längre tid, nämligen omställningen till smartphones.

"Vi såg att penetrationen av smartphones ökade kraftigt i den utvecklade delen av världen och ansåg att denna trend skulle komma även till Asien. Vårt sätt att spela detta tema var att titta på vilka komponenter som var troliga att se störst efterfrågan framåt. Vårt val föll bland annat på kameror och den kinesiska tillverkaren av kameralinser, Sunny Optical. Bolaget har en marknadsandel i Kina på 50 procent inom kameror till smartphones och växer kraftigt", säger Christensen.

Sedan fonden gick in i smartphone-relaterade innehav har dessa positioneringar genererat starka resultatbidrag, man ser dock fortsatt intressanta tillväxtmöjligheter i takt med att mobilindustrin går från ett volymspel till att fokusera på innehåll.

Artikeln är producerad av nyhetsbyrån Finwire i samarbete med Fondmarknaden.se

Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.