Logga in   |  Bli kund
fmbanner_portfolio.gif

Fondnyheter

 • DNB Technology har nu fem stjärnor hos Morningstar - tre fonder nedgraderade  

  DNB Technology har nu fem stjärnor hos Morningstar - tre fonder nedgraderade

  Norska fondjättten DNB har tre fonder som har tappat sina fem stjärnor hos Morningstar medan en fond har uppgraderats till toppbetyget. Det visar en uppdatering hos fondinformationsjätten.

  DNB Technology retail A (EUR) har höjts från fyra till fem stjärnor, DNB India retail A går från två till tre medan DNB Global Index, DNB Health Care och DNB Telecom har nedgraderats från fem stjärnor till fyra.  Taggar:
  #analytics   #mutualfunds  

 • Två Jupiter-fonder har fått ändrat betyg  

  Två Jupiter-fonder har fått ändrat betyg

  Jupiter Fund Management har två fonder som har fått ändrade betyg hos Morningstar. Jupiter European Growth L EUR Acc har höjts från fyra till fem stjärnor medan Jupiter China Select L EUR Acc har sänkts från fyra till tre stjärnor, enligt en uppdatering.  Taggar:
  #analytics   #mutualfunds  

 • Carlsson Norén Macro Fund steg 0,38 procent i november  

  Carlsson Norén Macro Fund steg 0,38 procent i november

  Carlsson Norén Macro Fund, en hedgefond med fokus på räntemarknaderna, steg med 0,38 procent i november. Fonden är ned 0,53 procent sedan årsskiftet.

  I en kommentar skriver förvaltarna Fredrik Carlsson och Martin Norén att man räknar med att den amerikanska centralbanken Fed höjer räntan vid sitt möte nu i december.

  Donald Trumps seger i valet var att beteckna som en nästan lika stor överraskning som brexit. Den finansiella oron blev emellertid kortvarig. Dollarn har stärkts, börser stigit och framförallt amerikanska långräntor har gått upp kraftigt. Svenska räntor har delvis följt med amerikanska upp medan de tyska räntorna är i stort sett oförändrade, skriver duon.

  När det gäller tillgångsallokering är de största innehaven i fonden olika former av bolån i Swedbank, Stadshypotek och SEB.


  Referenser:
  Källa 1  


  Taggar:
  #hedgefunds  

 • Pensionsmyndigheten får regeringsuppdrag att åtgärda brister i premiepensionssystet  

  Pensionsmyndigheten får regeringsuppdrag att åtgärda brister i premiepensionssystet

  Regeringen har gett Pensionsmyndigheten i uppdrag att åtgärda eventuella brister i premiepensionssystemet för att stoppa oseriösa pensionsförvaltare.

  Myndigheten ska analysera och föreslå åtgärder som ska minska risken för att fondbolag och förvaltningsbolag som förvaltar fonder på Pensionsmyndighetens fondtorg utnyttjar systemet. Detta i spåren av att pensionssparare förlorat kapital genom Falcon Funds fonder.

  Falcon Funds har betalat tillbaka knappt häften av de berörda premiepensionssparares innehav. När myndigheten nu avslutar fondbolagets tre fonder får spararnas värde på premiepensionen en sänkning med mellan 32 och 59 procent. Det uppgav myndigheten i ett pressmeddelande i november.

  "Alla premiepensionssparare ska kunna känna sig trygga med att förvaltningen av deras premiepension sköts på ett säkert och professionellt sätt", skriver socialförsäkringsminister Annika Strandhäll i en kommentar.

  Uppdraget ska redovisas senast den 19 juni nästa år.


  Referenser:
  Källa 1  


  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Carlsson Norén Aktiv Allokering steg 0,9 procent i november - dubbla överraskningar i USA-valet  

  Carlsson Norén Aktiv Allokering steg 0,9 procent i november - dubbla överraskningar i USA-valet

  Carlsson Norén Aktiv Allokering, en fond som allokerar mellan tillgångsslag givet en kvantitativ makroanalys, steg med 0,9 procent i november. Fonden är ned 0,9 procent sedan årsskiftet.

  I en kommentar till månadens utveckling skriver förvaltaren Magnus Dahlgren att det amerikanska presidentvalet bjöd på dubbla överraskningar. Före valet var de flesta överens om att Clinton skulle segra, och om Trump vann mot alla odds så skulle det tas emot mycket negativt av aktiemarknaden.

  "Istället blev det helt tvärt om – Trump segrade, och börsen steg kraftigt eftersom marknaden valde att fokusera på kommande avregleringar av finanssektorn och nya finanspolitiska stimulanser. Även dollarn stärktes. Däremot bedömdes en sådan politik vara inflationsdrivande, vilket ledde till att den stora förloraren istället blev räntemarknaden", skriver Dahlgren.

  Fonden låg rätt under höstmånaden och hade en övervikt i aktier samtidigt som man hade en betydande undervikt i stats- och företagsobligationer.

  Aktieallokeringen låg vid månadsskiftet på 60 procent. Vid utgången av oktober låg aktievikten vid 52 procent.


  Referenser:
  Källa 1  


  Taggar:
  #hedgefunds  

 • Spararna tog ut 4,2 miljarder ur fonder i november  

  Spararna tog ut 4,2 miljarder ur fonder i november

  De svenska fondspararna plockade netto ut 4,2 miljarder kronor ur fonder under november. Det visar färsk statistik från Fondhandlarnas förening.

  Spararna köpte i blandfonder medan övriga fonder noterade utflöden. Aktiefonder tappade 2,7 miljarder.

  Den samlade fondförmögenheten ökade emellertid under november med drygt 20 miljarder kronor och uppgick vid månadens slut till 3.480 miljarder, den högsta noteringen någonsin för den svenska fondmarknaden.

  ”Efter ett par månader med stabila inflöden i aktiefonder vände utvecklingen i november. Spararna plockade framförallt hem pengar ifrån tillväxtmarknadsfonder. Utflödena från penningmarknadsfonder fortsätter, som en följd av det extrema ränteläget”, säger Fredrik Pettersson, chefsanalytiker på Fondbolagens förening.
  ”Noterbart är att fondförmögenheten, trots månadens nettoutflöde, fortsatte att stiga och nådde en ny högstanotering", fortsätter han.


  [Tabell 1]


  Referenser:
  Källa 1  


  Taggar:
  #aktier   #mutualfunds  


Våra nyheter

 • Inför Årets Fonder 2016: ”Mindre fondbolag visar framfötterna”  

  Inför Årets Fonder 2016: ”Mindre fondbolag visar framfötterna”

  Nedräkningen har börjat till Fondmarknadens årliga event Årets Fonder som går av stapeln den 11 januari 2017. Det är bråda dagar för det analysteam som vaskar fram vinnarna i tolv olika kategorier. Och ska man tro Fondmarknadens vd Mikael Tjäder väntar en del överraskningar.

  – Vi har ännu bara påbörjat processen med att ta fram kandidaterna inför Årets Fonder 2016, men ser man till hur resultaten ser ut hittills kan man konstatera att det är många fondbolag, såväl stora som små, som slåss om vinsten i respektive kategori.

  Enligt Tjäder har det aldrig varit så många fonder med i urvalet som i år, vilket också gjort att konkurrensen hårdnat. En tendens han ser är att mindre fondbolag i större utsträckning mäter sig med de stora aktörerna.

  – De mindre fondbolagen visar framfötterna. Tidigare år har priserna i stor utsträckning hamnat i händerna på de stora fondbolagen, men i år tar små- och medelstora fondbolag upp kampen på allvar.

  Utvärderingen av Årets Fonder sker i en trestegsprocess där underlaget utgörs av de 1767 fonder som för närvarande handlas på Fondmarknadens marknadsplats. Det som bedöms är den riskjusterade avkastningen, men också kvalitativa aspekter spelar in i utvärderingen.

  – Vår analys följer en trestegsprocess. Vi gör först en screening för att hitta aktuella kandidater, därefter görs en kvantitativ analys som fokuserar på fondernas riskjusterade avkastning sett över de senaste tre åren, slutligen tittar vi på kvalitativa faktorer som kan påverka helhetsbedömningen.

  – I den kvalitativa analysen tittar vi bland annat på om det varit förändringar i fondens förvaltningsteam eller om det gjorts justeringar i dess förvaltningsinriktning. Kontinuitet premieras.

  Den fullständiga analysen kommer inte vara klar förrän året är slut och Tjäder påpekar att de tidiga resultaten bara är indikationer.

  – Vi har ännu inte gått igenom samtliga kategorier och mycket kan hända under årets sista månad. Från vad vi kunnat se hittills är årets resultat ovanligt jämna. Tidigare år har det ofta funnits ett fåtal fonder som sticker ut, så är inte fallet denna gång.

  – I år har vi dessutom gått tillbaka tre år och kikat på vad som hade hänt om man placerat i 2013 års vinnare, lika andel i varje fond i varje kategori och jämfört med ett brett världsindex. Då är Årets Fonder portföljen en klar vinnare med en uppgång på ca 37 procent att jämföra med MSCI World Index som är upp cirka 17 procent - till samma risk. Vi går nu in på sluttampen av detta året och det ska bli spännande att följa slutspurten.

 • Nyhetsbrev november 2016 - "Trump - jo visst men kvartalsrapporterna påverkar också"  

  Nyhetsbrev november 2016 - "Trump - jo visst men kvartalsrapporterna påverkar också"

  Oktober månad har präglats av det amerikanska valet som precis är avgjort, och av bolagsrapporter från det tredje kvartalet 2016. Månaden som helhet slutade positivt för globala aktier, upp ett par procent. För oss som har svensk krona som valuta kan man dock notera att den amerikanska valutan, dollarn, gick upp hela +5,1 % och en dollar kostar runt 9 kr i dagsläget. Tydligt är att kronförsvagningen slår igenom när allt omräknats till SEK.

  Läs hela vår fondkommentar här 

  Frågan på allas läppar just nu är ju hur Trumps vinst i det amerikanska valet kommer att påverka världens finansmarknader och hur man skall tänka kring sitt fondsparande? Det som framförallt påtalas bland analytiker och strateger är att investerare kommer få leva med de många okända aspekterna av Trumps politik. Läs mer
  Vi presenterar även en tema-artikel kring Europa samt en intervju med Lannebo om deras nya fond. Dessutom färska analyser för: Sverige,  Japan, tillväxtmarknader, global och branscher.

  I detta nummer:
  USA valet och rapportkvartalet  Q3 2016
  Efter Trump – så påverkas världens finansmarknader
  Volatil öppning för guldet efter Trumps seger
  Dags att vikta om portföljen mot Europa?
  Intervju: Lannebos nya småbolagsfond tar sikte på Europa
  Tuff utmaning väntar för Ericsson enligt fondbolag
  Färska marknadsanalyser

  Är du kund men får inte våra nyhetsbrev? Kontrollera i så fall att du har en aktuell e-postadress registrerad på ditt konto. Om dina problem kvarstår vänligen kontakta oss på telefon: 08-545 186 00 alternativt via e-post:info@fondmarknaden.se så hjälper vi dig.

  Är du inte kund ännu men vill börja prenumerera på våra nyhetsbrev, då kan du anmäla dig på nedan sida.

  Till Fondmarknaden.se:s nyhetsbrev

 • Efter Trump – så påverkas världens finansmarknader  

  Efter Trump – så påverkas världens finansmarknader

  Donald Trump är USA:s nya president, den initiala börsreaktionen har varit oväntat positiv, men hur kommer den överraskande valutgången påverka världens finansmarknader på lite längre sikt?
   
  De flesta bedömare är ense om att den kortsiktiga effekten av valutgången kommer bli en större osäkerhet och potentiellt ökad volatilitet på världens finansmarknader. Det som framförallt påtalas bland analytiker och strateger är att investerare kommer få leva med de många okända aspekterna av Trumps politik. 

  EelisHein.png

  – Trumps seger väcker osäkerhet eftersom han fortfarande är en ”svart låda” för marknaden. Investerarnas första reaktion är troligen ”sälj först, tänk sedan”, säger Eelis Hein som är placeringschef på den finska kapitalförvaltaren FIM.

  Eelis Hein, FIM Fonder 
  Hein menar att den närmaste tidens utveckling på marknaden beror mycket på hur aggressivt Trump går in för att för att infria sina vallöften. De verkliga förändringarna i politiken sker troligen dock långsamt, enligt strategen. Danske Banks investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen är inne på samma linje och menar att även de långsiktiga effekterna av Trump är svåröverskådliga.

  LarsSkovgaard.png

  ”Eftersom vi inte riktigt vet vilken politik som kommer gälla är det också högst osäkert vilken långsiktig effekt detta får på den globala ekonomin. Och det är fortfarande den ekonomiska utvecklingen som har störst effekt på utvecklingen på finansmarknaderna.”

  Lars Skovgaard Andersen, Danske Bank

   


  Bland marknader som kan påverkas negativt av Trump-segern ser flera analytiker tillväxtmarknader som potentiella offer. Detta då den tillträdande presidenten attackerat frihandelsavtal under sin kampanj. Dock nämns Ryssland som ett möjligt undantag där förhoppningar väckts om att de sanktioner som för närvarande belastar landets ekonomi kan komma att lyftas. 

  Trumps utlovade expansiva finanspolitik är vidare något som förväntas sätta avtryck i den amerikanska ekonomin, vilket i sin tur kan få effekter på utvecklingen på räntemarknaden och påverka vissa sektorer positivt.”En expansiv finanspolitik kan medföra höjda löner och en amerikansk inflation som pressas uppåt. På sikt kan det här leda till stigande räntor vilket kan påverka finanssektorn positivt”, säger Danske Banks Skovgaard Andersen och fortsätter:  

  ”Trump har talat om en expansiv finanspolitik med skattelättnader och offentliga investeringar, bland annat stora investeringar i infrastruktur som kan höja pris och efterfrågan på material och ett antal råvaror. Sektorer som finans, energi, basråvaror och verkstad kan då påverkas positivt på längre sikt, speciellt i USA.”  

  Vad gäller kommande amerikanska räntehöjningar råder en något splittrad bild av utvecklingen i närtid. Kapitalförvaltningsjätten Blackrock menar bland annat att den ökade volatiliteten som förväntas på marknaderna med anledning av valutfallet kan få Fed att välja att bli återhållsamma.   
  Det är en bild som inte delas av Danske Invests senioranalytiker, Lars Tranberg Rasmussen, som i en kommentar säger:

   

   LarsTranbergRasmussen.png

  ”Om reaktionen inte blir värre än det vi sett hittills, och om ekonomin fortsätter i samma tillväxttempo som idag, vilket vi räknar med att den ska göra, så måste Fed höja räntan i december. De har lagt väldigt mycket energi på att förbereda marknaderna på en höjning i december, och behöver väldigt goda skäl att inte göra det, vilket vi inte tror att de kommer att ha." 

  Lars Tranberg Rasmussen, Danske Invest

  Artikeln är producerad av nyhetsbyrån Finwire i samarbete med Fondmarknaden.se 

  Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. 

   

 • Dags att vikta om portföljen mot Europa?  

  Dags att vikta om portföljen mot Europa?


  I spåren av fallande europeiska valutor mot dollarn och en värdering som ter sig allt mer attraktiv gentemot amerikanska aktier har fondförvaltare blivit mer positiva till Europa. 

  ”Vi är underviktade aktier generellt men överviktade europeiska och nordiska aktier på grund av dopade valutor där det brittiska pundet och den svenska kronan är klart undervärderade, euron är heller inte dyr mot dollarn som är dyr”, säger Ålandsbanken Kapitalförvaltnings aktiechef Albert Haeggström.

  Haeggström menar att det finns ett värderingsgap mellan USA och Europa och att det efter Brexit skapats intressanta möjligheter.

  AlbertHaeggström.jpg 

  ”Värderingen är klart lägre i Europa än i USA och direktavkastningen är nästan det dubbla, det vill säga 4 procent mot 2 procent. Efter kollapsen i det brittiska pundet har vi ökat vår exponering mot UK. Kombinationen där enskilda aktier fallit 40 procent och pundet fallit ytterligare 25 procent ger fantastiskt köpläge även för svenska investerare trots den svaga kronan.” 
  Albert Haeggström, Ålandsbanken

  Ålandsbankens aktiechef anser även att banksektorn generellt i Europa är billig, vilket Tomas Ålander,
  investeringsspecialist på Danske Invest håller med om. Han tycker det finns anledning att vara optimistisk till tyska aktier framförallt.

  ”Det finns goda skäl att vara optimistisk till tyska aktier just nu. För det första presenterade Bank of America Merrill Lynch nyligen en undersökning som visade att globala fondförvaltare har en undervikt mot tyska aktier. För det andra finns det flera tecken på att många osäkerhetsfaktorer kring den europeiska banksektorn är på väg att försvinna. För det tredje så har dollarn stärkts mot euron och slutligen har bolagens rapporter för det fjärde kvartalet hittills varit helt ok.”

  Enligt Ålander har globala fondförvaltare varit oroliga för effekterna efter Brexit samtidigt som det funnits en osäkerhet kring den europeiska banksektorn, vilket lett till att de haft en undervikt mot tyska aktier, en undervikt som han dock menar snabbt kan komma att ändras.

   TomasÅlander_Danske.jpg

  "En undervikt kan snabbt ändras till neutral vikt eller övervikt och just nu är förvaltarna underviktade mot tyska aktier och det gör att tyska aktier kan stiga snabbt om investerarnas inställning skulle förändras", säger Tomas Ålander.

  Tomas Ålander, Danske Invest  

  Strateger är dock inte odelat positiva till Europa som investeringsområde. Jonas Olavi, allokeringsstrateg vid Alfred Berg, håller en undervikt till Europa och Norden i sin taktiska allokering och pekar på att det finns bättre möjligheter på annat håll.

  ”Vi fortsätter att vara underviktade Europa och Norden då vi ser bättre möjligheter i USA där vi ser potential för understödjande finanspolitiska åtgärder efter valet. Även tillväxtmarknader erbjuder ett intressantare alternativ, anser vi, där såväl Brasilien som Ryssland sannolikt är på väg ur sina respektive fleråriga recessioner”.

  Artikeln är producerad av nyhetsbyrån Finwire i samarbete med Fondmarknaden.se

  Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.  

 • Fondmarknaden.se och nyhetsbyrån Finwire samarbetar kring fondnyheter.  

  Fondmarknaden.se och nyhetsbyrån Finwire samarbetar kring fondnyheter.

  Pressmeddelande 2016-11-15

  Fondmarknaden.se och nyhetsbyrån Finwire har ingått ett samarbete rörande nyheter och händelser inom fondvärlden. Avtalet innebär att Fondmarknaden.se kommer att erbjuda såväl sina egna privatkunder som moderbolaget Fondab’s strategiska partner nyheter ifrån Finwire. Samarbetet innebär också att Finwire bland annat producerar exklusivt material och intervjuer till Fondmarkanden.se’s månatliga nyhetsbrev.

  Historiskt har Fondmarknaden.se främst arbetat med fondanalys och rådgivning, men nu har man alltså även gjort en satsning på fondnyheter tillsammans med nyhetsbyrån Finwire.

  ”Fondmarknaden.se’s vision är att med Sveriges bredaste fondutbud utgöra förstahandsvalet vad det gäller investeringar i fonder. Finwire erbjuder unika nyheter och innehåll som vi bedömer kommer att leda till ett bättre och mer lönsamt långsiktigt sparande för våra kunder och partners. Vi har alltid varit bra på rådgivning kring investeringar i fonder och analys. Nu kompletterar vi vårt erbjudande till våra kunder med ett brett nyhetsflöde kring fonder”, säger Fondmarknaden.se’s VD Mikael Tjäder i en kommentar.

  ”Fondmarknaden.se är unika genom sitt fokus mot fonder. Nätet är idag fyllt av olika aktörer som är aktiva inom fonddistribution och placeringar, men få har valt vägen att ensidigt fokusera på just fonder. För oss som har dedikerade nyheter inom området är det ett klockrent samarbete”, säger Finwires VD och grundare Mats Hård.

  För mer upplysningar

  Mats Hård, VD, Finwire, 0738-503545, mats.hard@finwire.se, www.finwire.com

  Mikael Tjäder, VD, Fondmarknaden.se, 08-54518618, 0734-170417, mikael.tjader@fondmarknaden.se, www.fondmarknaden.se

  FinWire är Nordens snabbast växande nyhetsbyrå och är helt specialiserat på börs och finans. Redaktionen är efter tre år redan topprankad och nyheterna når läsare i allt från stora medier till professionella aktörer i terminaler från Thomson Reuters och Bloomberg.

  Fondmarknaden.se är Sveriges största handelsplats för fonder. Med ett utbud på över 1700 fonder hjälper vi våra kunder med analys, rådgivning och förvaltning inom både fond- och pensionssparande, för såväl privatpersoner som företag. Med vårt oberoende och vår erfarenhet som grund sätter vi samman det bästa sparalternativet utifrån våra kunders personliga förutsättningar. Alla våra rådgivare är Swedsec licensierade och Fondmarknaden.se står under Finansinspektionens tillsyn. Vi erbjuder också hantering av slutkunder både ur ett administrativt, tekniskt och legalt perspektiv åt fondbolag, kapitalförvaltare, rådgivare och andra finansiella institut. Mer information på www.fondmarknaden.se

   

 • USA valet och rapportkvartalet Q3 2016  

  USA valet och rapportkvartalet Q3 2016

  Oktober månad har präglats av det amerikanska valet som precis är avgjort, och av bolagsrapporter från det tredje kvartalet 2016. Månaden som helhet slutade positivt för globala aktier, upp ett par procent. För oss som har svensk krona som valuta kan man dock notera att den amerikanska valutan, dollarn, gick upp hela +5,1 % och en dollar kostar runt 9 kr i dagsläget.Ser man på nyckeltal, börser omräknade i svensk valuta, så är globalindex upp +3,1 %, Japan +7,9 % samt Sverige +0,3 %.
  Tydligt är att kronförsvagningen slår igenom när allt omräknats till SEK.

  Bolagsrapporterna kvartal 3, 2016


  Vinsterna har under snart två år varit en motvind för aktier, något som nu ser ut att vända. Tredje kvartalets rapportering har hittills varit stark och håller förväntningarna för fjärde kvartalet kan en positiv vinsttillväxt för helåret 2016 vara inom räckhåll. Om inget oförutsett inträffar bryts den långa negativa trenden i vinstutvecklingen under tredje kvartalet, bolagen har hittills slagit förväntningarna klart. Denna positiva utveckling i vinsterna ses som ett stöd för aktier framöver.
   
  I Sverige har två av tre bolag slagit analytikernas vinstförväntningar. Omsättningen har däremot inte ökat i samma utsträckning. Den globala tillväxten är relativt låg och när bolagen har svårt att öka försäljningen i någon större utsträckning läggs fokus istället på kostnadssidan. På så sätt lyckas bolagen hålla uppe vinstnivåerna trots mager tillväxt på den översta raden (omsättningen).
   
  I Europa presenteras nu preliminära BNP siffror. Av de siffror som presenteras hittills indikeras en tillväxt på 0,3 procent jämfört med föregående kvartal. Det är samma nivå som under det andra kvartalet och framåtblickande indikatorer visar att vi kan vänta oss en liknande takt även under det stundande vinterhalvåret. En allmän bedömning är att ECB (den europeiska centralbanken) kommer att lätta på tyglarna igen och förlänga programmet för tillgångsköp att gälla även efter det nu gällande slutdatumet den 31 mars 2017.
   
  Brittiska inflationssiffror i september uppmättes till den högsta nivån på två år. Bedömningen är att det är det allt svagare pundet som nu slår igenom på konsumtionen.
   
  Den nyvalde amerikanska presidenten, har tidigare sagt bland annat, att han skall öka på den amerikanska tillväxten högst avsevärt. Bland annat skall förnyelse av infrastrukturprojekt göras kommande år samtidigt vill han sänka skatterna i USA och Obamacare som infördes för ett par år sedan skall skrotas. Alla som äger läkemedelsaktier eller fonder i samma segment bör kanske tänka till en gång extra vad detta kan innebära.
   

  Bäst utveckling alla kategorier

  Det mest anmärkningsvärda bland alla marknader är intresset för fonder som placerar i Brasilien och Ryssland. Dessa bägge länder, som uteslutande får sina inkomster av försäljning av olja, har stigit med +95,4 % respektive +39,9 % under året i svensk krona. Om man som läsare är av uppfattningen att oljan har haft sin bästa tid bakom sig, förstår man säkert att över tid kommer råvaruländerna att gå mot sämre tider om ingenting annat ersätter inkomsterna från oljan.
   
  Bästa fonder alla kategorier;
   
  Bästa fonder Nordamerika
   
  Bästa fonder Europa
   
  Bästa fonder Sverige
   
  Bästa fonder Tillväxtmarknader
   
   
  Thomas Holmström
  Kapitalförvaltare, Fondmarknaden.se


Bli kund


Kom igång direkt med BankID! • steg 1

  Över 1700 fonder

 • steg 2

  Allt ditt sparande på en sida

 • steg 3

  Färdiga fondpaket
Banner Invesco