Översikt - alla nyheter

 • ”Time in the market” viktigare än ”timing the market”

  2022-09-12

  Vår portföljförvaltare Richard berättar mer om våra Aktiva Fondportföljer och hur han har agerat under det svårnavigerade året.

 • Oro för fortsatt inflation och skenande energipriser pressar börsen nedåt

  2022-09-12

  Börsglädjen från juli blev kortvarig och under augusti sjönk börserna tillbaka på grund av oro för att det eventuellt kommer krävas fler räntehöjningar för att hålla ned inflationen samt rädsla för de ökande energipriserna.

 • 3 fördelar med att månadsspara i fonder

  2022-08-05

  De flesta av oss har någon form av sparande och de som inte har det, borde ha det. Det kan handla om en buffert för oförutsedda utgifter i framtiden eller sparande till drömresan, huset eller till pensionen. Oavsett om du kommit igång med ditt sparande eller inte så kan det ibland kännas svårt att veta hur man ska spara. Ett regelbundet månadssparande har visat sig vara ett av de mest effektiva sätten att uppnå en hög avkastning, justerat efter vilken risk man har tagit. Här är några anledningar till att månadsspara i fonder;

 • Juli bjöd på en efterlängtad rekyl uppåt!

  2022-08-05

  Juli som normalt sett är en ganska tråkig börsmånad, där börsen de flesta år brukar gå mest i sidled, har detta år chockat lite och gått riktigt starkt! Det var nog få som kunde förutse denna rekyl i slutet av juni, vilket påvisar svårigheterna i att försöka tajma börsens rörelser. Missar man månader som denna så är det svårt att få god avkastning över tid.

 • Kinafonder i toppen och fastighetsfonder i botten under juni månad.

  2022-07-08

  Det har varit ännu en månad där världens börser visat röda siffror och de flesta fonder har haft negativ avkastning. Men det är stora skillnader mellan de bästa och sämsta fonderna. Avkastningen mellan vinnarna och förlorarna landar på hela 50 procentenheter. Tittar vi på månadens bästa kontra sämsta fonder hittar vi nästan uteslutande kinafonder i toppen och fastighetsfonder i botten. Det är inte ofta topplistorna så tydligt visar uteslutande väldigt nischade fonder vilket tyder på att något utöver det vanliga har hänt med dessa sektorer/regioner.

 • Rekordsvagt första halvår. Men är botten nu nådd?

  2022-07-08

  Första sommarmånaden är nu över och i och med det byter vi även halvår. Trots härligt sommarväder så har det varit en kall månad på börsen där breda stockholmsindex tappade nästan 12 procent. Summerar vi första halvåret så ger samma index en negativ avkastning på 29,2 procent.

 • Fortsatt ränte- och inflationsoro skapar lågtryck på börserna

  2022-06-13

  Under inledningen av maj sjönk börsen kraftigt och på bara 6 handelsdagar tappade breda stockholmsindex 9 hela procent. Lyckligtvis återhämtade det sig nästan lika snabbt och när månaden stängdes var det på minus 1,5 procent. Globalindexet MSCI World hade en lugnare resa och var som mest ned 4 procent och stängde månaden på noll.

 • Så påverkas beskattning av ISK med anledning av stigande räntor

  2022-05-09

  Den senaste tiden har marknadsräntorna ökat kraftigt och ligger nu på de högsta nivåerna sedan 2014. Detta påverkar hur din ISK beskattas då skatteberäkningen utgår från statslåneräntan. När börserna dessutom faller som de hittills gjort i år så blir det lite extra kännbart eftersom man på ett ISK, till skillnad från exempelvis fonddepå, betalar skatt oavsett om man gjort vinst eller förlust. Om räntorna fortsätter att stiga så finns det risk att skatten du betalar för din ISK fördubblas eller mer.

 • Fortsatta börsnedgångar under april

  2022-05-09

  Breda Stockholmsindexet OMX Stockholm PI fortsatte nedåt även i april och sjönk med ytterligare 4,7 procent och har totalt fallit med 18,5 procent sedan årsskiftet.

 • Så påverkar inflationen och räntehöjningar ditt sparande

  2022-04-07

  Det talas mycket om ökad inflation och räntehöjningar just nu. Hur påverkar dessa faktorer börsen och i slutändan ditt fondsparande?

 

Arkiv

Visa nyheter från