Logga in   |  Bli kund
 
 

Översikt - alla nyheter

 • Vilken depå ska man välja för sitt fondsparande?

  2018-10-16

  Det finns flera olika konto- och depåtyper att välja på för den som ska börja spara i fonder. Från en vanlig fonddepå till IPS-depå, ISK(Investeringssparkonto) och KF(Kapitalförsäkringsdepå). De olika typerna har olika för- och nackdelar. Nedan följer en redogörelse så att det blir lättare att välja rätt.

 • Nyhetsbrev oktober 2018

  Våra nyheter 2018-10-10

  Vart i konjunkturen befinner vi oss? September månad såg den svenska börsen gå minus och nu inväntar vi bolagens kvartalsrapporter som kommer inkomma under oktober månad. Förväntningarna är fortsatt vinsttillväxt på ca 10 % framåt och för 2019, men det kan stå sig dyrt med större nedgångar för de bolag som inte lyckas leva upp till satta förväntningar.

 • Energifonderna avancerar men lyckas inte hålla takten med oljeprisets ökning

  Våra nyheter 2018-10-08

  Oljepriset har ökat successivt de senaste fyra åren och handlas nu stadigt över 80 dollar per fat. I skrivande stund ligger oljepriset på drygt 86 dollar per fat. Vissa bedömare menar att 100 dollar-nivån är i sikte. Hur ser prisbilden ut framöver och vilka hur har energifonderna utvecklats i takt med att oljepriset stigit? Finwire har gjort en genomgång.

 • Läkemedelsfonder har utklassat Stockholmsbörsen hittills i år

  Våra nyheter 2018-10-08

  Läkemedelsfonder har hittills i år stigit med 23,5 procent. Branschen som helhet har utklassat Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 som ökat med 4,8 procent under samma tidsperiod. Fondteamet hos Rhenman Healthcare Equity skriver i en marknadsutblick att de ser ett tydligt ökande intresse för hälso- och sjukvårdssektorn till följd av att Trump-administrationen har tagit initiativet i läkemedelsprisfrågan.

 • Vart i konjunkturen befinner vi oss?

  2018-10-08

  September månad såg den svenska börsen gå minus och nu inväntar vi bolagens kvartalsrapporter som kommer inkomma under oktober månad. Förväntningarna är fortsatt vinsttillväxt på ca 10 % framåt och för 2019, men det kan stå sig dyrt med större nedgångar för de bolag som inte lyckas leva upp till satta förväntningar.

 • Turkietfonder tog revansch i september, Indien sänke - Fondmarknaden

  Våra nyheter 2018-10-02

  Turkietfonder är tveklöst årets stora förlorare, men i september tog dessa fonder revansch och steg på bred front. Även Rysslandsfonder har haft en stark månad, enligt data från Fondmarknaden.

 • Japanska aktier noterar högsta nivån på 27 år, förvaltare och strateger optimistiska

  Våra nyheter 2018-10-02

  Japanska aktier, uttryckt som Nikkei 225 index, steg till den högsta nivån på 27 år under det tredje kvartalet 2018. Marknaden understöddes under perioden av förbättrade bolagsresultat i kombination med en starkare ekonomi och en svagare valuta, enligt Wall Street Journal.

 • Pareto Global Corporate Bond har stärkt redan tydlig investeringsprocess i samband med Svanen-licens - Lundmark

  Våra nyheter 2018-10-02

  Under gårdagen blev det officiellt att fonden Pareto Global Corporate Bond erhållit svanenmärkning. Detta som första kreditfond att få Svanen-licens i Sverige, Norge och Finland.

 • Hållbart sparande – ett enkelt och kraftfullt sätt att förändra världen

  2018-10-02

  Det bästa sättet att bidra till en bättre miljö och ett mer hållbart samhälle är inte genom ändrade vanor utan genom ett hållbart sparande. Nordea Sustainable Finance har i en studie jämfört effekterna på en persons klimatavtryck av ändrade vanor, som att äta mindre kött och välja bort bilen, med ett hållbart sparande, det vill säga genom att välja bort de företag som påverkar klimatet mest. Vad man fann var att ett ändrat sparande är 27 gånger mer effektivt. Ändrade vanor ledde till 84 ton mindre koldioxid över 42 år, ett ändrat sparande till 2 200 ton mindre koldioxid.

 • Nyhetsbrev september 2018

  Våra nyheter 2018-09-12

  Den svenska börsen ligger på plus för året efter den senaste uppgången under augusti månad. Vinstnivåerna är över förväntan och i nuläget talar väldigt lite för stora börsnedgångar i närtid. Två uppstickare på Stockholmsbörsen är skogsbolagen SCA och Holmen som har dragit stor nytta av den låga kronkursen och exportmöjligheterna som det har medfört. Förväntan är att kronan fortsatt kommer att vara låg så länge som Riksbanken avstår från att höja räntan. Det kan ge fortsatt fina valutaavkastningar på fonder som handlas i dollar och euro.

 

Arkiv

Visa nyheter från