Logga in   |  Bli kund
 
 

Översikt - alla nyheter

 • Fondutbildning – bli en bättre fondinvesterare

  Våra nyheter 2019-06-13

  Att skapa hög avkastning med fonder Vill du lära dig fungerande beslutsmodeller för hög avkastning? Har du svårt att förstå de märkliga kursrörelser som uppstår på börser? Vill du förstå börspsykologi och hur det påverkar dig och andra investerare? Vill du få insikt i hur man sätter samman en smart fondportfölj? Eller hur man tar ett helhetsgrepp på alla sina fondinvesteringar?

 • Nyhetsbrev juni

  Våra nyheter 2019-06-12

  Eskalerande handelskonflikt och förväntningar om amerikansk räntesänkning Handelskonflikten mellan USA och Kina har eskalerat från att tidigare enbart handla om import-tullar till hot om exportbegränsningar. Investerarsentimentet har också tyngts av den senaste tidens negativa makrosignaler. Därmed har oron för företagens vinsttillväxt tilltagit.

 • Så fungerar utdelningar och fonder

  2019-06-11

  Den svenska utdelningssäsongen går mot sitt slut. Det betyder att stämmorna har genomförts och utdelningarna har skiljts av. Samtidigt ger detta tillskott för fonderna. Här går vi igenom hur det fungerar. Fonder får naturligtvis mängder med kuponger på dels obligationer men även på aktier. Äger man en aktie får man en kupong varje år om bolaget ger utdelning.

 • Politisk osäkerhet tynger Europa

  Våra nyheter 2019-06-10

  Europabörserna inledde året starkt men har sedan fallit tillbaka något på ökad osäkerhet där handelskriget mellan USA och Kina starkt färgat av sig på den europeiska börsmarknaden.

 • Eskalerande handelskonflikt och förväntningar om amerikansk räntesänkning

  2019-06-10

  Handelskonflikten mellan USA och Kina har eskalerat från att tidigare enbart handla om import-tullar till hot om exportbegränsningar. Investerarsentimentet har också tyngts av den senaste tidens negativa makrosignaler. Därmed har oron för företagens vinsttillväxt tilltagit.

 • Nu uppgraderar vi vårt system och ökar kvaliteten på fondinformationen!

  Våra nyheter 2019-06-04

  Under denna vecka kommer vi att göra en del förändringar på vår fondplattform. Vi är väldigt glada över att kunna meddela att vi kommer att implementera fonddata från Morningstar inklusive Morningstar Rating. Förändringen sker den 5 juni och kommer att innebära en ökad kvalitet i fondinformationen, förbättrad riskskala samt införandet av Morningstars Rating.

 • Norden tuffar på

  Våra nyheter 2019-05-09

  De nordiska börserna har tuffat på hittills i år. Samtliga index pekar uppåt och i toppen av de nordiska länderna finns Stockholmsbörsen med en uppgång om 14,7 procent, bland annat dopad av en svag valuta. Dyraste börsen är Köpenhamn. Tillväxtmässigt väntas de svenska bolagen växa långsammast. Makroekonomiskt är det inte något land som haltar betydligt. Oro finns naturligtvis för handelsfrågan.

 • Fondmarknaden.se's kunder köpte småbolag och tillväxt i april

  Våra nyheter 2019-05-09

  Fondmarknaden.se’s kunder köpte på sig tillväxt- och småbolagsfonder under april. I säljlistan återfanns amerikanska fonder samt enskilda tillväxtländer såsom Vietnam, Kina och Indien. Det visar en sammanställning från handelsplatsen.

 • Uber mot börsen sätter fokus på teknik

  2019-05-09

  Trender kommer och går. Nyligen var det hett för teknikbolagen att stå utanför börsen och söka kapital för egen maskin. Företag som Uber, Spotify, Airbnb, Wework med flera önskade inte någon kvartalshets med rapporter, aktiekurser och krav från marknaden. Det var mer bekvämt att resa pengar i privat miljö.

 • Svenska börsbolagen har slagit förväntningarna

  2019-05-09

  Den svenska rapportfloden har redan nått sin kulmen för den här gången. I det första kvartalet har bolagen presterat bättre än väntat i snitt, delvis förklarat av en dopning genom redovisning och en svag svensk krona. I skrivande stund har dock president Donald Trump utlovat nya tariffer i handeln vilket skapat oro runt om i världen.

 

Arkiv

Visa nyheter från