Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra blogginlägg

 • Hur har det gått för robotrådgivarna jämfört med Fondmarknadens aktiva portföljer?

  Det är goda tider för robotrådgivning just nu, med många satsningar på olika håll och kanter. Lysa, Avanza, Nordnet och Nordea är några av de aktörer som satsar på området. Danske Bank har också lanserat sin populära robotrådgivare i Sverige och nyligen har även den norska storbanken DNB startat igång en liknande tjänst, vilket visar på att intresset är stort.

 • Därför ska man fondspara istället för att ha sparpengar på ett bankkonto

  Att ha sparpengarna på ett bankkonto ger fördelen att du har snabb åtkomst om du behöver pengarna till oförutsedda utgifter. Fördelarna slutar ungefär där och nackdelarna är dock många.

 • Hur man skall tänka när börsen går ner

  Oktober och november har varit skakiga månader på världens börser. I Stockholm tappade storbolagsindexet OMXS30 9 procent var den sista november ner 4 procent för året. Nedgångar är aldrig roliga, men de utgör ändå bra tillfällen att utvärdera sitt sparande.

 • Vilken depå ska man välja för sitt fondsparande?

  Det finns flera olika konto- och depåtyper att välja på för den som ska börja spara i fonder. Från en vanlig fonddepå till IPS-depå, ISK(Investeringssparkonto) och KF(Kapitalförsäkringsdepå). De olika typerna har olika för- och nackdelar. Nedan följer en redogörelse så att det blir lättare att välja rätt.

 • Hållbart sparande – ett enkelt och kraftfullt sätt att förändra världen

  Det bästa sättet att bidra till en bättre miljö och ett mer hållbart samhälle är inte genom ändrade vanor utan genom ett hållbart sparande. Nordea Sustainable Finance har i en studie jämfört effekterna på en persons klimatavtryck av ändrade vanor, som att äta mindre kött och välja bort bilen, med ett hållbart sparande, det vill säga genom att välja bort de företag som påverkar klimatet mest. Vad man fann var att ett ändrat sparande är 27 gånger mer effektivt. Ändrade vanor ledde till 84 ton mindre koldioxid över 42 år, ett ändrat sparande till 2 200 ton mindre koldioxid.