Fondkommentarer

 • Oro för fortsatt inflation och skenande energipriser pressar börsen nedåt

  2022-09-12

  Börsglädjen från juli blev kortvarig och under augusti sjönk börserna tillbaka på grund av oro för att det eventuellt kommer krävas fler räntehöjningar för att hålla ned inflationen samt rädsla för de ökande energipriserna.

 • Juli bjöd på en efterlängtad rekyl uppåt!

  2022-08-05

  Juli som normalt sett är en ganska tråkig börsmånad, där börsen de flesta år brukar gå mest i sidled, har detta år chockat lite och gått riktigt starkt! Det var nog få som kunde förutse denna rekyl i slutet av juni, vilket påvisar svårigheterna i att försöka tajma börsens rörelser. Missar man månader som denna så är det svårt att få god avkastning över tid.

 • Rekordsvagt första halvår. Men är botten nu nådd?

  2022-07-08

  Första sommarmånaden är nu över och i och med det byter vi även halvår. Trots härligt sommarväder så har det varit en kall månad på börsen där breda stockholmsindex tappade nästan 12 procent. Summerar vi första halvåret så ger samma index en negativ avkastning på 29,2 procent.

 • Fortsatt ränte- och inflationsoro skapar lågtryck på börserna

  2022-06-13

  Under inledningen av maj sjönk börsen kraftigt och på bara 6 handelsdagar tappade breda stockholmsindex 9 hela procent. Lyckligtvis återhämtade det sig nästan lika snabbt och när månaden stängdes var det på minus 1,5 procent. Globalindexet MSCI World hade en lugnare resa och var som mest ned 4 procent och stängde månaden på noll.

 • Fortsatta börsnedgångar under april

  2022-05-09

  Breda Stockholmsindexet OMX Stockholm PI fortsatte nedåt även i april och sjönk med ytterligare 4,7 procent och har totalt fallit med 18,5 procent sedan årsskiftet.

 • Återhämtning på flera börser under mars

  2022-04-07

  Flertalet börser har återhämtat sig något under mars efter nedgångarna som kom till följd av att Putin beordrat sina trupper att invadera Ukraina. Kriget i sig verkar inte se ut att ta slut eller lugna ner sig nämnvärt inom närtid, men börserna brukar ha en tendens att frånse krigets hemskheter, och istället fokusera framåt.

 • När Putin tog kriget till Europa

  2022-03-07

  Den 24 februari vaknade vi till de fasansfulla nyheterna av att Vladimir Putin hade valt kriget före diplomatin. Vi var nog alla medvetna om att den väpnade konflikt som pågått sedan 2014 såg ut att förvärras dag för dag, men att Ryssland skulle inleda en fullskalig invasion av i stort sett hela Ukraina var nog oväntat för de flesta av oss. Våra tankar går till hela det Ukrainska folket samt de som drabbats i närområdet.

 • Kraftigt nedåt på stockholmsbörsen under januari

  2022-02-15

  Årets första månad blev en dyster historia på börsen och den svenska börsen placerade sig i bottenskiktet av världens börser. Breda Stockholmsindexet OMXSGI backade med ca 11 procent medans USA:s S&P 500 backade med ca 5 procent. Att Sverige placerar sig i botten är kanske ingen stor överraskning med tanke på den kraftiga uppgång som 2021 bjöd på. När volatiliteten och stökigare börstider slår till så brukar det som rusat kraftigt få sig en hårdare smäll.

 • 2021 – Det starkaste börsåret på över ett decennium

  2022-01-12

  Året 2021 har nu passerat, och december, likt många andra månader under året, kan inställa sig i ledet som en med god avkastning. Breda Sverigeindexet OMXSGI stängde på plus 5,2 procent, Breda USA-indexet Dow Jones stängde på plus 3,8 procent.

 

Arkiv

Visa nyheter från