Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra fondnyheter

 • Nyhetsbrev november 2018

  Våra nyheter 2018-11-15

  Berg- och dalbana på börsen Oktober månad präglades av kraftiga nedgångar på de globala aktiemarknaderna. Globalindex sjönk närmare 7,3 procent och nedgången drevs framför allt av de höga värderingarna inom den amerikanska IT-sektorn och de höjda räntorna i USA. Detta är inte några nyheter men effekterna spred sig snabbt till de resterande marknaderna och i Sverige så gick Stockholmsbörsen kraftigt ned. Stockholmsbörsen har numera en negativ avkastning för 2018 som en följd av nedgångarna i oktober. Men det finns samtidigt ljusglimtar; rapportsäsongen var överlag positiv och visade bra vinster och framtidsutsikter. Så den oro för en närliggande börskollaps som många känner, finns det inom den närmaste framtiden inget som tyder på då både ekonomin och företagen presterar bra.

 • Analys tillväxtmarknader - Navigera genom marknadsvolatiliteten

  Våra nyheter 2018-11-12

  2018 har varit utmanande för tillväxtmarknaderna, och det verkar som marknadens uppfattning om risk har gått om de fundamentala faktorerna. Många investerare kan känna att tillväxtmarknader är mer riskfyllda idag och de ständigt negativa nyhetsrubrikerna hjälper knappast. Men trots detta tyder vårt värderingsarbete på att investerare nu belönas väl för att ta på sig tillväxtmarknadsrisker. Om goda nyheter från tillväxtmarknaderna når marknaden, kan tillgångsslagen ge en stark avkastning. Tillväxtmarknader bör fortfarande utgöra en viktig del av vår aktuella multi-tillgångsportfölj.

 • Börsras ses som tillfällig korrektion av fondförvaltare, konjunkturen anses fortsatt stark

  Våra nyheter 2018-11-11

  Det har varit rejäla nedgångar på världens börser under oktober sedan oron för snabbt stigande marknadsräntor tagit ett allt fastare grepp om marknaden. Störst var nedgången för teknologisektorn som under lång tid har noterat kraftiga uppgångar.

 • Öhman har hittat köplägen i tech-raset, reducerat Amazon

  Våra nyheter 2018-11-09

  Öhman Global Growth, som är en aktiefond med fokus på teknikdriven tillväxt, har under den senaste tidens kraftiga nedgång för sektorn passat på att öka i vissa innehav som Infineon och Nvidia. Samtidigt har man reducerat risken i Amazon efter bolagets senaste rapport.

 • Fondflyttar stoppas mellan den 7/12-2018 och den 1/1-2019

  Våra nyheter 2018-11-09

  Sista dagen för att flytta ut andelar från Fondmarknaden.se innan årsskiftet är 7/12. Anledningen till att vi stoppar utflyttar är för att det inte skall ligga fondflyttar som inte är färdigställda över årsskiftet, då det kan orsaka att ofullständiga uppgifter skickas till kund eller Skatteverket.

 • Blandade resultat från storbankerna enligt Aktieininvest Fonders förvaltare

  Våra nyheter 2018-11-09

  Det var blandade kvartalsresultat från storbankerna i inledningen av rapportperioden, enligt förvaltaren Tomas Eriksson på Aktieinvest Fonder.

 • Raset på Kinas aktiemarknad - en överreaktion enligt förvaltare

  Våra nyheter 2018-11-09

  Kinesiska aktier fortsatte att ta stryk i handelskriget mellan USA och Kina. Hittills i år har MSCI China fallit 16,8 procent, mätt i USD. Det kan jämföras med amerikanska S&P500 som stigit 5 procent och Nasdaq med 9,1 procent under samma period.

 • Nyhetsbrev oktober 2018

  Våra nyheter 2018-10-10

  Vart i konjunkturen befinner vi oss? September månad såg den svenska börsen gå minus och nu inväntar vi bolagens kvartalsrapporter som kommer inkomma under oktober månad. Förväntningarna är fortsatt vinsttillväxt på ca 10 % framåt och för 2019, men det kan stå sig dyrt med större nedgångar för de bolag som inte lyckas leva upp till satta förväntningar.

 • Energifonderna avancerar men lyckas inte hålla takten med oljeprisets ökning

  Våra nyheter 2018-10-08

  Oljepriset har ökat successivt de senaste fyra åren och handlas nu stadigt över 80 dollar per fat. I skrivande stund ligger oljepriset på drygt 86 dollar per fat. Vissa bedömare menar att 100 dollar-nivån är i sikte. Hur ser prisbilden ut framöver och vilka hur har energifonderna utvecklats i takt med att oljepriset stigit? Finwire har gjort en genomgång.

 • Läkemedelsfonder har utklassat Stockholmsbörsen hittills i år

  Våra nyheter 2018-10-08

  Läkemedelsfonder har hittills i år stigit med 23,5 procent. Branschen som helhet har utklassat Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 som ökat med 4,8 procent under samma tidsperiod. Fondteamet hos Rhenman Healthcare Equity skriver i en marknadsutblick att de ser ett tydligt ökande intresse för hälso- och sjukvårdssektorn till följd av att Trump-administrationen har tagit initiativet i läkemedelsprisfrågan.

 

Arkiv

Visa nyheter från