Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra fondnyheter

 • Nyhetsbrev oktober 2018

  Våra nyheter 2018-10-10

  Vart i konjunkturen befinner vi oss? September månad såg den svenska börsen gå minus och nu inväntar vi bolagens kvartalsrapporter som kommer inkomma under oktober månad. Förväntningarna är fortsatt vinsttillväxt på ca 10 % framåt och för 2019, men det kan stå sig dyrt med större nedgångar för de bolag som inte lyckas leva upp till satta förväntningar.

 • Energifonderna avancerar men lyckas inte hålla takten med oljeprisets ökning

  Våra nyheter 2018-10-08

  Oljepriset har ökat successivt de senaste fyra åren och handlas nu stadigt över 80 dollar per fat. I skrivande stund ligger oljepriset på drygt 86 dollar per fat. Vissa bedömare menar att 100 dollar-nivån är i sikte. Hur ser prisbilden ut framöver och vilka hur har energifonderna utvecklats i takt med att oljepriset stigit? Finwire har gjort en genomgång.

 • Läkemedelsfonder har utklassat Stockholmsbörsen hittills i år

  Våra nyheter 2018-10-08

  Läkemedelsfonder har hittills i år stigit med 23,5 procent. Branschen som helhet har utklassat Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 som ökat med 4,8 procent under samma tidsperiod. Fondteamet hos Rhenman Healthcare Equity skriver i en marknadsutblick att de ser ett tydligt ökande intresse för hälso- och sjukvårdssektorn till följd av att Trump-administrationen har tagit initiativet i läkemedelsprisfrågan.

 • Turkietfonder tog revansch i september, Indien sänke - Fondmarknaden

  Våra nyheter 2018-10-02

  Turkietfonder är tveklöst årets stora förlorare, men i september tog dessa fonder revansch och steg på bred front. Även Rysslandsfonder har haft en stark månad, enligt data från Fondmarknaden.

 • Japanska aktier noterar högsta nivån på 27 år, förvaltare och strateger optimistiska

  Våra nyheter 2018-10-02

  Japanska aktier, uttryckt som Nikkei 225 index, steg till den högsta nivån på 27 år under det tredje kvartalet 2018. Marknaden understöddes under perioden av förbättrade bolagsresultat i kombination med en starkare ekonomi och en svagare valuta, enligt Wall Street Journal.

 • Pareto Global Corporate Bond har stärkt redan tydlig investeringsprocess i samband med Svanen-licens - Lundmark

  Våra nyheter 2018-10-02

  Under gårdagen blev det officiellt att fonden Pareto Global Corporate Bond erhållit svanenmärkning. Detta som första kreditfond att få Svanen-licens i Sverige, Norge och Finland.

 • Nyhetsbrev september 2018

  Våra nyheter 2018-09-12

  Den svenska börsen ligger på plus för året efter den senaste uppgången under augusti månad. Vinstnivåerna är över förväntan och i nuläget talar väldigt lite för stora börsnedgångar i närtid. Två uppstickare på Stockholmsbörsen är skogsbolagen SCA och Holmen som har dragit stor nytta av den låga kronkursen och exportmöjligheterna som det har medfört. Förväntan är att kronan fortsatt kommer att vara låg så länge som Riksbanken avstår från att höja räntan. Det kan ge fortsatt fina valutaavkastningar på fonder som handlas i dollar och euro.

 • Storbanker tonar ner finansiell risk efter det svenska valet men förvaltare flyr svenska småbolag

  Våra nyheter 2018-09-10

  Trots att det inte finns något tydligt regeringsalternativ i den svenska politiken finns ingen politisk riskpremie i sikte. Det skriver SEB i sin senaste utgåva av Nordic Outlook.

 • Utsikterna för en förbättring i Turkiet kan vara små - sjukdomsinsikt saknas enligt Alfred Berg

  Våra nyheter 2018-09-10

  Turkiet har fått sänkt kreditbetyg efter den utdragna ekonomiska och politiska krisen. Liran har i det närmaste kollapsat och företagarförtroendet faller*. Är det köpläge i turkiska fonder nu eller har vi bara sett början av krisen?

 • Amerikanska småbolag och teknologi dominerade bland vinnarfonderna i augusti

  Våra nyheter 2018-09-10

  Amerikanska småbolag och teknologifonder har varit ett vinnande tema för fondplaceringar under augusti månad. I den negativa vågskålen fortsätter Turkietfonder ha det fortsatt motigt efter kraftiga fall under året. Även Brasilienfonder sällar sig till förlorarskaren under månaden. Det visar statistik från fondmarknaden.

 

Arkiv

Visa nyheter från