Logga in   |  Bli kund
Lannebo Fonder Småbolag
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Sverigefonder 104,24 SEK 14,54 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 14,54%
  i år
 • 2,84%
  1 vecka
 • 3,38%
  1 mån
 • 10,40%
  3 mån
 • 1,13 %
  6 mån
 • 10,41%
  1 år
 • 45,17%
  3 år
 • 118,21%
  5 år
 • 521,97 %
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Lannebo Fonder utsedd till bästa fondbolag inom aktieförvaltning - Morningstar Fund Awards 2019  

  Lannebo Fonder utsedd till bästa fondbolag inom aktieförvaltning - Morningstar Fund Awards 2019

  Lannebo Fonder blev bästa fondbolag inom aktieförvaltning på Morningstar Fund Awards 2019.

  Motiveringen från Morningstars sida lyder: ”Ett koncentrerat sortiment aktiefonder där alla har högt fondbetyg för de senaste fem åren och alla utom en lyckades bättre än snittet i sin kategori under 2018, gör Lannebo till etta bland aktiva aktieförvaltare i Sverige.”

  "Våra fondbolag startades av förvaltare år 2000 och den traditionen eller det sättet att förvalta på lever kvar än idag", säger en representant för fondbolaget på scen.

  Han nämner vidare att det har pågått ett generationsskifte på fondbolaget, samt att Lannebo har växt relativt mycket under den tiden.

  Andra nominerade i kategorin var First State och Vontobel.  Taggar:

 • Lannebo Småbolag ökade 5,4 procent i februari, Pandox ett nytt innehav för fonden  

  Lannebo Småbolag ökade 5,4 procent i februari, Pandox ett nytt innehav för fonden

  Lannebo Småbolag ökade 5,4 procent i februari, vilket medför att den är upp 12,2 procent hittills i år. Jämförelseindexet har under samma period stigit 13 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  De största köpen under månaden gjordes i Securitas, Hexpol och Pandox.


  Samtidigt är hotellfastighetsbolaget Pandox ett nytt innehav:

  "Bolaget, under ledning av den rutinerade Anders Nissen, har en väldiversifierad fastighetsportfölj med fler än 30 000 rum i 15 länder och har möjlighet att öka intäkterna via ombyggnad och renovering av hotellen", kommenterar fondens förvaltningsteam.

  Innehavet i Securitas har ökats efter att kursen föll då bolaget offentliggjorde att det kommer investera betydande belopp i IT samt genomföra ett omstruktureringsprogram i Nordamerika.

  Under perioden avyttrades däremot innehaven i Valmet och Sobi och fonden har även minskat något i Huhtamäki och Tele2 efter kursuppgångar.

  För fondens del utvecklades Vitrolife, Sweco och Dometic starkt med uppgångar på 18, 18 respektive 19 procent. NetEnt sjönk 18 procent medan Fabege tappade 6 procent.

  De största innehaven per utgången av månaden var Securitas, Huhtamäki och Castellum med portföljvikterna 5,4, 5,3 respektive 4,6 procent.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Lannebo Fonder har ökat något i Nolato, äger nu 5,1 procent av kapitalet  

  Lannebo Fonder har ökat något i Nolato, äger nu 5,1 procent av kapitalet

  Lannebo Fonder har ökat med 44 918 aktier i industriunderleverantören Nolato och äger därefter cirka 1,35 miljoner aktier. Det motsvarar cirka 5,1 procent av kapitalet och 2,6 procent av rösterna, enligt ett flaggningsmeddelande daterat 15 februari.  Taggar:
  #industrials   #insider   #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fonden är en aktivt förvaltad aktiefond som placerar i små och medelstora börsnoterade bolag i Norden med tonvikt på Sverige. Fonden investerar i bolag som har ett börsvärde som högst uppgår till 1 procent av den svenska aktiemarknadens totala börsvärde. Vid utgången av 2013 innebar det ett börsvärde om cirka 48 miljarder kronor. Fonden är aktivt förvaltad. Genom analys och urval fattar fondens förvaltare aktiva placeringsbeslut. Målet är att, under iakttagande av tillbörlig försiktighet, åstadkomma högsta möjliga värdetillväxt och att en god riskspridning erhålls. Fonden lämnar normalt ingen utdelning utan alla inkomster återinvesteras i fonden. Rekommendation: denna fond kan vara olämplig för investerare som planerar att ta ut sina pengar inom fem år. Insättningar i och uttag ur fonden kan normalt ske alla vardagar.

Fondens startår: 2000-08-04 Fondens Bolag: Lannebo Fonder FondStorlek: 21614,87 milj SEK
 

Utveckling 2019

Topp 3 inom kategorin Sverigefonder